Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Υφυπουργός Ανάπτυξης:  Σε φάση ενεργούς υλοποίησης το εμβληματικό έργο Thess INTEC στη Θεσσαλονίκη

Οικονομία Πολιτική

Η ανάλυση της προόδου στην υλοποίηση του εμβληματικού έργου Thess INTEC στη Θεσσαλονίκη, το οποίο προορίζεται να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα καινοτομίας και τεχνολογίας στην Ευρώπη, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της Υφυπουργού Ανάπτυξης με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Τεχνολογικού Κέντρου, κ. Νίκο Ευθυμιάδη.

Η κα Μάνη επεσήμανε την προσδοκία της να λειτουργήσει το Thess INTEC ως καταλύτης για την περαιτέρω ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα στην περιοχή, μετατρέποντας την Κεντρική Μακεδονία σε έναν ελκυστικό παγκόσμιο προορισμό για επιχειρήσεις και ερευνητές, που επιδιώκουν να προωθήσουν τις καινοτόμες ιδέες τους.

«Το Thess INTEC ανοίγει νέους δρόμους για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δημιουργώντας ένα σημείο αναφοράς για την τεχνολογική καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε.

Ο κ. Ευθυμιάδης από την πλευρά του αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η στρατηγική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την Κυβέρνηση και την τοπική κοινωνία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για τη συνέχιση αυτής της συνεκτικής προσέγγισης που θα διασφαλίσει την επιτυχία και τη βιωσιμότητα του έργου.

Οι πρόδρομες εργασίες του έργου έχουν ήδη ξεκινήσει, αναμένεται, δε, σταδιακά να δημιουργηθούν 7.000 θέσεις εργασίες, με σημαντική συμβολή στο ΑΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας.