Σπύρος Κουλκουδίνας: «Βιώσιμη λύση για τους εργαζόμενους στις Κινητές Μονάδες Υγείας-Ανοίγει ο δρόμος για να γίνουν μόνιμες δομές»

Πολιτική Υγεία

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Βουλευτής Πιερίας κ.Σπύρος Κουλκουδίνας για την λύση που έδωσε το Υπουργείο Υγείας στο πρόβλημα με το καθεστώς απασχόλησης του  προσωπικού των κινητών μονάδων  υγείας του ΕΟΔΥ. 

Το ζήτημα είχε αναδείξει με δημόσια κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο κ.Κουλκουδίνας από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων καλύπτει πάγιες ανάγκες και έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες.  

Μια πρώτη λύση δόθηκε με τη νομοθετική ρύθμιση για  την παράταση ισχύος των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου προσωπικού των κινητών μονάδων  υγείας του ΕΟΔΥ μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Μόνιμη όμως και βιώσιμη λύση δίνεται με την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να καλυφθεί η πληρωμή των εργαζομένων των κινητών μονάδων υγείας από χρηματοδοτικό πρόγραμμα – «γέφυρα» διάρκειας οκτώ μηνών, το οποίο στη συνέχεια θα χρηματοδοτείται για μια πενταετία με πόρους από το ΕΣΠΑ.

Η εξέλιξη αυτή, καθιστά ακόμα πιο επίκαιρη αλλά και επιβεβλημένη την πρόταση που είχε καταθέσει ο Σπύρος Κουλκουδίνας για να μετεξελιχθούν οι Κινητές Μονάδες Υγείας σε μια μόνιμη δομή που θα έχει ως αντικείμενο τις εξετάσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας στην περιφέρεια και στις απομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές που οι κάτοικοι δεν έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης εξετάσεων πρόληψης.