Επίσκεψη της Υφυπουργού Ανάπτυξης Άννας Μάνη στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για το ζήτημα της φαιάς σήψης στις καστανιές της Πιερίας

Αγροτικά Πολιτική

Η κυρία Μάνη στο πλαίσιο των συνεχών δράσεών της για στήριξη των καστανοπαραγωγών της Πιερίας, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το επιστημονικό προσωπικό του Μπενακείου στην Αθήνα, με επίκεντρο την αντιμετώπιση της “φαιάς σήψης” της καστανιάς, του μύκητα που έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στην καλλιέργεια καστανιάς της Πιερίας. Έγινε εκτενής ανάλυση του ζητήματος, αναφέρθηκαν οι αιτίες εμφάνισης του μύκητα, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις του και τέθηκαν κάποιες προτάσεις για λύσεις στο πρόβλημα.

Η κα Μάνη επισήμανε την ανάγκη δράσεων, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία του κλάδου της καστανοπαραγωγής για την τοπική οικονομία στην Πιερία, αλλά και γενικότερα στην ευρύτερη αγροτική ανάπτυξη της χώρας. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη για συνεργασία, ώστε να εξευρεθούν βιώσιμες και μακροπρόθεσμες λύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε ότι ήδη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε εγκρίνει τη χρήση ουσιών για την αντιμετώπιση της φαιάς σήψης και είχε παράσχει οικονομική στήριξη στους πληγέντες καστανοπαραγωγούς.