Η προβολή της Πιερίας και το καλεντάρι Pieria 365 στο επίκεντρο της συνάντησης του Φ.Μπαραλιάκου με τον Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ Δημήτρη Φραγκάκη

Πολιτική Τουρισμός

Συνάντηση με τον Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ είχε ο βουλευτής Πιερίας Φ. Μπαραλιάκος με κύριο θέμα την θέση της Πιερίας στο ευρύτερο στρατηγικό πλάνο του Ε.Ο.Τ όσον αφορά την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ειδικότερα, ο βουλευτής Πιερίας επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της προβολής του Ολύμπου ως σημείου αναφοράς για τον Νομό με πλήθος ιστορικών, μυθολογικών και περιβαλλοντικών αναφορών να τον συνοδεύουν καθώς και στην παραολύμπια περιοχή που περιλαμβάνει ολόκληρη την ΠΕ Πιερίας.

Μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, ήρθε η στιγμή για την έμπρακτη αξιοποίηση του brand name του Ολύμπου. Ο Όλυμπος, τα Πιέρια όρη και το Ελατοχώρι  αξίζουν να  βρεθούν σε ισότιμη και περίοπτη θέση με τις άλλες ορεινές περιοχές της χώρας, καθώς διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα ως προορισμοί αλλά και ένα δίκτυο τουριστικών καταλυμάτων και επαγγελματιών του χώρου, που προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες και αναρίθμητες επιλογές σε κάθε επισκέπτη.

Ο κ. Φραγκάκης ενημέρωσε τον κ. Μπαραλιάκο ότι ο Όλυμπος βρίσκεται σε υψηλή προτεραιότητα στην προβολή της Ελλάδας και αναδεικνύεται ήδη έντονα στα διαδικτυακά εργαλεία του Ε.Ο.Τ και σε ψηφιακές πλατφόρμες και portals για τον χειμερινό και όχι μόνο τουρισμό.
Επισήμανε επίσης ότι αναμένεται η ολοκλήρωση και παρουσίαση του φιλόδοξου σχεδίου ανάδειξης του Ολύμπου σε περιβαλλοντολογικό  και ιστορικό τοπόσημο από την προεδρεία της Κυβέρνησης βάσει του οποίου θα δρομολογηθούν και οι όποιες μελλοντικές πρωτοβουλίες τόσο από τον ΕΟΤ όσο και από τους τοπικούς φορείς.  

Επιπροσθέτως παρουσιάστηκε DEMO της διαδραστικής πλατφόρμας του PIERIA365 που ετοίμασε ο Βουλευτής και συζητήθηκε εκτενώς η δημιουργία ενός calendar, καταγραφής και παρουσίασης όλων των δραστηριοτήτων του Νομού Πιερίας που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης, 365 μέρες το χρόνο.

Η υπηρεσία αυτή έρχεται να απαντήσει στην ανάγκη του επισκέπτη οποιαδήποτε εποχή του χρόνου μέσω της ενημέρωσης για τις προτάσεις εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού, γαστρονομίας και δράσεων  που δύναται να υποστηρίξει η Πιερία, και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Το ραντεβού των δύο συνομιλητών ανανεώθηκε για το προσεχές μέλλον με κοινή συνισταμένη τον προγραμματισμό και την συνεργασία για την ανάδειξη της αυθεντικότητας και της ξεχωριστής ταυτότητας της Πιερίας ως τουριστικού προορισμού.