Για το β΄ Δ.Α.Κ. Κατερίνης «Θεόδωρος Διαμαντόπουλος» – Συζητώντας για την ονοματοδοσία

Αθλητικά

Η συνάντηση στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης μεταξύ του δημοτικού συμβούλου Κατερίνης, Ιωάννη Νταντάμη με τον Παναγιώτη Διαμαντόπουλο, πέρα της γενικής και φιλικής κουβέντας επικεντρώθηκε και στα περί της υλοποίησης της ονοματοδοσίας του β΄ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κατερίνης σε «Θεόδωρος Διαμαντόπουλος».

  Όπως είναι γνωστό το δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης δημοτικής αρχής (πρόταση πρώην Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου)  αποφάσισε ομόφωνα την τιμητική ονοματοδοσία στη μνήμη του αειμνήστου Θεόδωρου Διαμαντόπουλου, πατέρα του Παναγιώτη, του αθλητικού κέντρου που βρίσκεται στον οικισμό των Καταφυγιωτών, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης σε έναν άνθρωπο ο οποίος στην εν ζωή διαδρομή του υπηρέτησε  άοκνα και αφιλοκερδώς τον αθλητισμό της Πιερίας, αλλά και ευρύτερα.

  Ο Ιωάννης Νταντάμης, εκ των δραστήριων τοπικών αρχόντων, ο οποίος στήριξε την όλη τιμητική διαδικασία, ενημέρωσε τον Παναγιώτη Διαμαντόπουλο για τις προσωπικές του ενέργειες ως τέως πρόεδρος του πρώην Ο.Π.Π.Α.Π. και ευχήθηκε γρήγορα να υλοποιηθεί οριστικά η τιμητική ονοματοδοσία.

  Το ευχάριστο είναι ότι και η νέα δημοτική αρχή με το νέο Δήμαρχο Κατερίνης, Γιάννη Ντούμο, ιδιαίτερα ευαίσθητο σε ανάλογα ζητήματα, προχωρά στις αναγκαίες διαδικασίες, ώστε να υλοποιηθεί άμεσα η τιμητική απόφαση.

  Ο Θεόδωρος Διαμαντόπουλος, λάτρης του αθλητισμού και της κοινωνικής προσφοράς, ως αθλητής αγωνίστηκε στον ποδοσφαιρικό Πιερικό, στον Α.Ο. Κατερίνης και στον κλασσικό αθλητισμό με τον Αρχέλαο. Συνέβαλε καθοριστικά στο να αναπτυχθούν όλες οι αθλοπαιδιές αλλά και να φιλοξενηθούν στην Πιερία σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις σε Ελληνικό και διεθνές επίπεδο. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ σε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας και επί σειρά ετών πρόεδρος του Γ.Α.Σ. «Αρχέλαος» Κατερίνης,

  Αναμφίβολα του οφείλουμε αυτή την τιμή. 

  Σχόλιο: Περικλής Χατζηγιάννης