Την ίδρυση νέου τμήματος Διοίκησης Ναυτιλιακών Μεταφορών στην Κατερίνη προτείνει στο υπουργείο Παιδείας ο βουλευτής Πιερίας Φ.Μπαραλιάκος

Κοινωνία Πολιτική

Την ίδρυση νέου Τμήματος με αντικείμενο την Διοίκηση Ναυτιλιακών Μεταφορών στην πόλη της Κατερίνης προτείνει με επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη ο Βουλευτής Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος.

Ο Βουλευτής, επισημαίνει στο επιστολικό του κείμενο την ανοδική πορεία, σε εγχώριο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, των κλάδων των logistics και των μεταφορών αλλά και τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στο μέλλον, ειδικά για την πατρίδα μας.  Η Ελλάδα πληροί τις δυνατότητες να μετασχηματιστεί σε έναν σημαντικό κόμβο της εφοδιαστικής αλυσίδας για την Ευρώπη, σε ένα στρατηγικής σημασίας σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Στο ως άνω πλαίσιο, ο κ. Μπαραλιάκος πρότεινε στον Υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, την ίδρυση νέου Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), με έδρα την Κατερίνη, το οποίο θα διδάσκει ακαδημαϊκά και θα ερευνά, αντικείμενα που αφορούν τη Διοίκηση Ναυτιλιακών Μεταφορών, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες.

Η ίδρυση ενός νέου Τμήματος με αντικείμενο τη Διοίκηση Ναυτιλιακών Μεταφορών στην πόλη της Κατερίνης, συνδυαστικά με την ύπαρξη του Τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας που ήδη λειτουργεί τα τελευταία 20 χρόνια με μεγάλη επιτυχία, συνιστά εξέλιξη που θα καταστήσει την περιοχή ως τον μοναδικό ακαδημαϊκό πόλο Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακών Μεταφορών στην Β.Ελλάδα.

Τα οφέλη, μάλιστα, όπως τα σταχυολογεί ο Βουλευτής Πιερίας, από τη συνχωροθέτηση και συνεργασία των δύο Τμημάτων, τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και σε ερευνητικό επίπεδο, θα είναι πολλαπλασιαστικά, ενώ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι τα δύο Τμήματα θα μπορούν να αξιοποιούν κοινές -εξειδικευμένες- εργαστηριακές υποδομές που ήδη υφίστανται και που προβλέπεται να αναπτυχθούν στο campus.

Η πρωτοβουλία του Βουλευτή Πιερίας για την ίδρυση του νέου τμήματος προέκυψε μετά από μακρά συζήτηση και πρόταση από την Διοίκηση του Τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙΠΑΕ στην Κατερίνη και βρίσκει σύμφωνους τις αρχές και τους φορείς της Πιερίας. 

Ολοκληρώνοντας την επιστολή του ο Βουλευτής Πιερίας καλεί τον Υπουργό Παιδείας να συνεξετάσει όλα τα ενδεχόμενα για την ίδρυση του νέου Τμήματος, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που αναφέρθηκαν ανωτέρω, το πνεύμα συναίνεσης της τοπικής κοινωνίας, την ύπαρξη των εγκαταστάσεων και της υφιστάμενης τεχνογνωσίας και φυσικά τη διεθνή προοπτική του, που θα ενισχύσει την ικανότητα προσέλκυσης φοιτητών από το εξωτερικό, γεγονός που αποτελεί στρατηγικό στόχο του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.