Στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β.Κικίλια ο Φ.Μπαραλιάκος

Περιβάλλον Πολιτική

Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια.

Τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος εκ μέρους του Βουλευτή Πιερίας αφορούσαν κυρίως την ενίσχυση των μέτρων προστασίας του μυθικού βουνού του  Ολύμπου και των ορεινών όγκων των Πιερίων αλλά και την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, λόγω της κλιματικής αλλαγής, στο Νομό μας.

Ο Βουλευτής Πιερίας ενημερώθηκε από τον Υπουργό για την πορεία εφαρμογής του Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης ειδικά για το Βουνό των Θεών. Είναι, άλλωστε, γνωστή η ευαισθησία του Βουλευτή Πιερίας για το θέμα , καθώς, από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, έχει θέσει ως προτεραιότητα και στοιχειοθέτησε μία εφαρμόσιμη πρόταση για την βελτίωση των όρων επισκεψιμότητας, τον έλεγχο των δραστηριοτήτων και την ασφάλεια στο μυθικό βουνό του Ολύμπου. Η πρόταση, αυτή, αποτελεί καρπό αδιάλειπτων επαφών του με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με ορειβατικούς και φυσιολατρικούς συλλόγους, με οδηγούς βουνού, την τοπική αυτοδιοίκηση, εμπλεκόμενους φορείς και διασώστες.

Ο κ. Μπαραλιάκος προέβη σε επισημάνσεις και για την αναγκαιότητα ανέωσης του στόλου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε οχήματα, την περεταίρω ενίσχυση σε εξοπλισμό, αναλώσιμα υλικά και προσωπικό.

O Βουλευτής Πιερίας ζήτησε, επιπροσθέτως, την βοήθεια του Υπουργού για το θέμα  επαναλειτουργίας του επί σειρά ετών επανδρωμένου φυλακίου στον κεντρικό δρόμο από το Λιτόχωρο προς τα Πριόνια, που εδώ και χρόνια έχει εγκαταλειφθεί και δεν λειτουργεί, αποσπώντας την δέσμευση του κ.Κικίλια. 

Τέλος κ. Μπαραλιάκος έθιξε εκ νέου την προοπτική ίδρυσης Κέντρου Εκπαίδευσης Διασωστών και Ε.Μ.Α.Κ. Ολύμπου, με έδρα το Λιτόχωρο Πιερίας. Η εν λόγω πρόταση, μάλιστα, είχε κατατεθεί σε επιστολικό κείμενο στον τέως Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Ν.Χαρδαλιά, αποτέλεσε αντικείμενο ευρείας τηλεδιάσκεψης μεταξύ του Βουλευτή Πιερίας και του Εθνικού Διοικητή Πολιτικής Προστασίας , Αντιστράτηγου (ε.α) κ. Β.Παπαγεωργίου αλλά επανήλθε και στην συνάντηση του κ. Μπαραλιάκου με τον πρώην Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ.Τουρνά.