Ενημερωτική συνάντηση για το 1ο Olympus Adrenaline & Nature Festival από την Π.Ε. Πιερίας και τον ΠΟΤΑΠ

Τουρισμός

Τη Δευτέρα στις 18 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα στο Λιτόχωρο,  η ενημερωτική συνάντηση για το «1o Olympus Adrenaline & Nature Festival» το οποίο διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσω του Γραφείου Τουρισμού και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Πληροφόρησης Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου, εκπροσώπων του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ),  της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, εκπροσώπων Βουλευτών Πιερίας, Φορέων και Συλλόγων και μεγάλου μέρους των επιχειρήσεων  της Πιερίας, καθώς και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Προλογίζοντας την εκδήλωση, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο τουρισμός κατέχει πολύ υψηλή θέση στην ατζέντα μας ως μέρος μιας γενικότερης στρατηγικής που έχει χαράξει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας. Η Πιερία έχει τη δυναμική να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου. Αυτό αποδεικνύεται και από τη μεγάλη επισκεψιμότητα από τουρίστες που προέρχονται από χώρες του εξωτερικού, οι οποίοι έρχονται στον τόπο μας για να αναρριχηθούν στο παγκοσμίου φήμης μυθικό βουνό των θεών, αλλά και να απολαύσουν τις διακοπές τους στις κοσμοπολίτικες παραλίες μας αξιοποιώντας τις υψηλής ποιότητας τουριστικές υπηρεσίες μας. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζουμε το «Olympus Adrenaline & Nature Festival», μία ιδιαίτερη πολυθεματική γιορτή με υπαίθριες δράσεις και βιωματικές εμπειρίες. Μέσα από το νέο αυτό φεστιβάλ θα αναδειχθεί η δυναμική των ενεργειών που γίνονται από φορείς και ιδιώτες στην Πιερία, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και οι οποίες παρέχουν στους επισκέπτες του νομού μια διαφορετική, αλλά πλούσια βιωματική εμπειρία τουρισμού.Από τη μία ο Όλυμπος, το μυθικό βουνό, και από την άλλη μία ακτογραμμή χιλιομέτρων και η καταγάλανη θάλασσα διαμορφώνουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί πλήθος υπαίθριων δραστηριοτήτων στην περιοχή μας, τις οποίες μέσα από αυτό το φεστιβάλ θα μπορέσουν όλοι να γνωρίσουν και να απολαύσουν.Είναι ίσως η πρώτη φορά που στην Πιερία στοχεύουμε να συγκεντρώσουμε όλες αυτές τις δραστηριότητες που συνθέτουν αυτό που αποκαλούμε εναλλακτικό τουρισμό. Όλες τις δραστηριότητες που καταφέρνουν να συνδέσουν το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα του τόπου με τον φυσικό πλούτο για να προσφέρουν μια συνολική εμπειρία στον επισκέπτη. Αποτελεί πεποίθησή μας ότι με αυτόν τρόπο θα καταφέρουμε, πέραν του κλασσικού μοντέλου «ήλιος – θάλασσα» το οποίο οφείλουμε να διατηρήσουμε, να αναπτύξουμε το παρεχόμενο τουριστικό αγαθό περαιτέρω και να πετύχουμε, μέσω των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, την προσέλκυση ποιοτικότερων επισκεπτών και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Στην ενημερωτική συνάντηση για αυτό το καινοτόμο φεστιβάλ παρουσιάστηκαν όλες οι υπαίθριες δραστηριότητες και οι βιωματικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κανείς στην Πιερία με σκοπό τον συνδυασμό του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου της περιοχής, την σύνδεση της παραμονής των επισκεπτών στην Πιερία με αξέχαστες εμπειρίες, την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας σύμφωνα με ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, και την ώθηση της κοινωνικής ευημερίας των κατοίκων του τόπου.

Κύρια επιδίωξη των διοργανωτών είναι το Olympus Adrenaline & Nature Festival να αναδειχθεί σε ένα φεστιβάλ μεγάλου βεληνεκούς με σημαντική επίδραση στην κοινωνική και οικονομική πρόοδο του τόπου ώστε με την πάροδο του χρόνου να συνδεθεί με την Πιερία και τη ζωή των κατοίκων της.