Στην τουριστική αγορά της Πολωνίας στοχεύει ο Δήμος Κατερίνης

Τουρισμός

Στο “GREEK TOURISM & GASTRONOMY WORKSHOP”, που υπό την αιγίδα των Υπουργείων: Τουρισμού & Αγροτικής Ανάπτυξης, φιλοξενήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου, στη Βαρσοβία, συμμετείχε η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δ. Κατερίνης.

Η εκδήλωση –  workshop, στην οποία συμμετείχαν 50 ταξιδιωτικοί πράκτορες, tour operators και  διακεκριμένα media επικεντρώθηκε αφενός στην προβολή και προώθηση του εναλλακτικού –  πολυτελούς τουριστικού προϊόντος και αφετέρου στην προβολή της τοπικής γαστρονομίας σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού. Η επιλογή της αγοράς της Πολωνίας έγινε με κριτήριο την ιδιαίτερη δυναμική, την οποία παρουσιάζει για τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική γαστρονομία.

Ειδικά σε ό, τι αφορά τον Δήμο Κατερίνης, η Πολωνία αποτελεί μια παραδοσιακή αγορά εισερχόμενου τουρισμού στην Πιερία και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ η περαιτέρω ενίσχυση της ζήτησης, συνιστά προτεραιότητα.

Την κεντρική εκδήλωση προλόγισε η Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Βαρσοβία, Νίκη Χ. Καμπά και η Διευθύντρια του Γραφείου του Ε.Ο.Τ. (με έδρα την Πολωνική πρωτεύουσα), με αρμοδιότητα στις αγορές της Πολωνίας και της Τσεχίας,  Νικολέτα Νικολοπούλου.

Ο Δήμος Κατερίνης εκπροσωπήθηκε από το υπηρεσιακό στέλεχος της αντιδημαρχίας Τουρισμού, Ευάγγελο Νικολαΐδη και από τον επιστημονικό συνεργάτη, υπεύθυνο για την κατάρτιση – επιμέλεια του ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου τουριστικής προβολής του Δήμου, για το έτος 2023, Σπύρο Πένγκα.

Όπως επισημάνθηκε μετά το πέρας του workshop από τους εκπροσώπους του Δήμου Κατερίνης: «ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τον προσβάσιμο τουρισμό στην περιοχή μας, καθώς και για τα τοπικά οινοποιεία, τομείς στους οποίους η Αντιδημαρχία Τουρισμού επενδύει διαχρονικά».