Συνεχίζει τη στρατηγική εξωστρέφειας στην Γερμανία και στην Πολωνία ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ)

Τουρισμός

Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), με σκοπό την προβολή της τουριστικής εικόνας της περιοχής, συμμετείχε στην εκδήλωση «Connect on Tour I Düsseldorf»,  που έλαβε χώρα στην γερμανική πόλη   Düsseldorf , την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Γραφείο Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με τη συνεργασία του «Thessaloniki Convention Bureau» συμμετείχαν  επιχειρήσεις της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας της Γερμανίας  και έγιναν Β2Β συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρήσεων της Γερμανικής τουριστικής αγοράς.

Ο ΠΟΤΑΠ πρόβαλε και ανέδειξε  το τουριστικό προϊόν της Πιερίας, ενώ μέσω του πλούσιου έντυπου και ψηφιακού υλικού που είχε ετοιμάσει, αναδείχθηκαν οι φυσικές ομορφιές της Πιερίας και η πλούσια ιστορία, που θέτουν την Πιερία ως ένα πραγματικά μοναδικό προορισμό, που συνδυάζει την  ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις τουριστικές υποδομές και τα εναλλακτικά είδη τουρισμού, στη σκιά ενός παγκόσμιου μνημείου φύσης, του Ολύμπου.

Στη Γερμανία τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής εκπροσώπησε  το μέλος του Δ.Σ. και Οικονομικός Διαχειριστής του Οργανισμού κ. Στέλιος Ούζας. 

Επίσης, ο ΠΟΤΑΠ συμμετείχε και στο «Greek Tourism Gastronomy Workshop»,  που διοργανώθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στην Πολωνία και συγκεκριμένα στην Βαρσοβία από το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδος, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , την Ελληνική Πρεσβεία στην Πολωνία και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Εκεί τον εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Οργανισμού  κ. Νίκος Λαλούμης.

          Τόσο στη Γερμανία όσο και στην Πολωνία οι κ.κ. Ούζας και Λαλούμης, εκπροσωπώντας τον ΠΟΤΑΠ,  είχαν εποικοδομητικές επαφές με τουριστικούς φορείς και tour operators, αλλά και με ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,  όπου πρόβαλλαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού, που αποτελεί στρατηγικό άξονα στην υλοποιούμενη τουριστική πολιτική του ΠΟΤΑΠ.

Με αφορμή τη συμμετοχή του ΠΟΤΑΠ,  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η συμμετοχή της Πιερίας σε τέτοιου είδους δράσεις στο εξωτερικό συμβάλλει στην εξωστρέφεια και την προβολή της περιοχής μας. Η Πιερία είναι μία περιοχή που προσφέρεται για τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο. Με τη  συμμετοχή μας διευρύνουμε το μέγεθος του εισερχόμενου τουρισμού από τις διάφορες χώρες. Η προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας αποτελεί μία πολύ σημαντική μας προτεραιότητα καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες του τόπου μας».

          Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Γιώργος Καραλής ανέφερε: «Ο ΠΟΤΑΠ έχει αρχίσει να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στα τουριστικά πράγματα του τόπου, με την αμέριστη συμπαράσταση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου αλλά και όλων των εμπλεκόμενων Φορέων. Βασικός μας στόχος είναι η δυναμική παρουσία του προορισμού Πιερία στο χάρτη της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, καθώς και η συστηματική προβολή του, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού».