Η Πιερία παρουσιάστηκε στην τουριστική αγορά της Σερβίας από τον ΠΟΤΑΠ

Τουρισμός

Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), με σκοπό την προβολή της τουριστικής εικόνας της περιοχής, συμμετείχε στην έκθεση – φεστιβάλ, αφιερωμένη στην περιοχή της Κατερίνης και της Πιερίας, με τίτλο:«GREECE IN THE HEART OF SERBIA – Days of Serbian-Greek Friendship», που  έλαβε χώρα στην πόλη Κραγκούγιεβατς στη Σερβία, κατά το τριήμερο 1 έως 3 Δεκεμβρίου. Το ιδιαίτερο αυτό φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον  Οργανισμό Ελληνοσερβικής  Φιλίας «ΦΙΛΟΣ»  και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης, του Δήμου Kragujevac και του «Šumadija Fair».

Ο ΠΟΤΑΠ πρόβαλε και ανέδειξε  το τουριστικό προϊόν της Πιερίας μέσα στο καλαίσθητο περίπτερο που είχε μέσα στον  εκθεσιακό χώρο.

Μέσω του πλούσιου έντυπου και ψηφιακού υλικού, αναδείχθηκαν οι φυσικές ομορφιές της Πιερίας και η πλούσια ιστορία, που θέτουν την Πιερία ως ένα πραγματικά μοναδικό προορισμό, που συνδυάζει την  ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις τουριστικές υποδομές και τα εναλλακτικά είδη τουρισμού, στη σκιά ενός παγκόσμιου μνημείου φύσης, του Ολύμπου.

Τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής εκπροσώπησε  ο Αναπληρωτής Πρόεδρος  του Οργανισμού κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης.

          Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, εκπροσωπώντας τον ΠΟΤΑΠ,  είχε εποικοδομητικές επαφές με τουριστικούς φορείς της Σερβίας, tour οperators, αλλά και με σέρβικα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,  όπου πρόβαλλε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, που αποτελεί στρατηγικό άξονα στην υλοποιούμενη τουριστική πολιτική του ΠΟΤΑΠ.

Με αφορμή τη συμμετοχή του ΠΟΤΑΠ η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου αφού τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν τους Έλληνες με τους Σέρβους, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η συμμετοχή της Πιερίας στο φεστιβάλ αυτό στη Σερβία συμβάλλει στην εξωστρέφεια και την προβολή της περιοχής μας. Παράλληλα διευρύνει το μέγεθος του εισερχόμενου τουρισμού από τη βαλκανική και ομόδοξη χώρα. Η προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας αποτελεί μία πολύ σημαντική μας προτεραιότητα καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες του τόπου μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Γιώργος Καραλής ανέφερε: «Συμμετέχουμε δυναμικά σε ακόμη μια σημαντική δράση  για να υποστηρίξουμε την προβολή όλου του νομού στη Σερβία, μια χώρα  που  αποτελεί  σημαντική πηγή για την Πιερική τουριστική αγορά.Αναδείξαμε όλες τις πτυχές του τουριστικού  προϊόντος της περιοχής μας , ως προορισμού 365 ημερών, με έμφαση στην πολιτισμική ταυτότητα και τα θρησκευτικά μνημεία της». 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια προσέγγισης και ενδυνάμωσης  της Σερβικής τουριστικής αγοράς σχεδιάζεται να συνεχιστεί από τον ΠΟΤΑΠ στο άμεσο μέλλον και με άλλες στοχευμένες ενέργειες.