Olympus Symposium» από την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας σε 75 συνέδρους από 52 χώρες – Η. Τσιτλακίδης: «Η τοπική γαστρονομία της Πιερίας πρέπει να αναδεικνύεται και να προβάλλεται»

Τουρισμός

Στον Τουρισμό εκτός από τις συνέργειες που είναι απαραίτητο συστατικό, κομβικής σημασίας είναι και οι ευκαιρίες. Αυτές που δίνονται ανά  πάσα στιγμή και που δίνουν το πλεονέκτημα της προβολής και της ανάδειξης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών ενός νομού, στη συγκεκριμένη περίπτωση της τοπικής γαστρονομίας της Πιερίας.  Μια τέτοια ευκαιρία αξιοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, εκμεταλλευόμενη πριν από λίγες μέρες τη διεθνή συνάντηση του Foundation for Environmental Education (FEE) που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη, την οποία διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που είναι ο εθνικός χειριστής του διεθνούς προγράμματος Green Key και «Γαλάζια Σημαία».

«Olympus symposium» και σε πρώτο πλάνο τα τοπικά προϊόντα

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης και τα μέλη του Δ.Σ, με την ενεργό και ουσιαστική  στήριξη της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας και του προέδρου κ. Γρηγόρη Βεϊδαμενίδη, δεν άφησαν ανεκμετάλλευτό το γεγονός πως στην Κατερίνη βρέθηκαν 75 σύνεδροι από 52 χώρες και ετοίμασαν κάτι εντυπωσιακό για αυτούς. Στο Caldera», στην Παραλία Κατερίνης, διοργάνωσαν ένα «Olympus Symposium», φέροντας σε πρώτο πλάνο τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα της Πιερίας, όπως επίσης τα κρασιά και τα τσίπουρα του νομού, σε επαφή με τους σύνεδρους των 52 χωρών, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, και αποσπώντας τον θαυμασμό των συνέδρων τόσο για την ποιότητα των εδεσμάτων, όσο και για όλη τη βραδιά. Μιαβραδιά αφιερωμένη στις γεύσεις, στη γνωριμία των συνέδρων με την Πιερία, τους πολίτες της, τις ομορφιές και την ιστορία του τόπου.

Πολυεπίπεδες δράσεις με ουσιαστικά αποτελέσματα από την ΕΞΕΠ

«Προσπαθούμε να προβάλουμε πολυποίκιλα την Πιερία, σε όλα τα επίπεδα», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΞΕΠ κ. Τσιτλακίδης. Χρησιμοποιώντας τη γαστρονομία ως κίνητρο για τη δημιουργία και ενίσχυση των «επαναλαμβανόμενων» επισκεπτών, ουσιαστικά η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, δίνει τα ερεθίσματα και επεκτείνει τη γκάμα των επιλογών του επισκέπτη, έτσι ώστε να έλθει ξανά στην Πιερία.

«Θεωρούμε ότι η τοπική γαστρονομία είναι ένα περιουσιακό στοιχείο της περιοχής και πρέπει ως ΕΞΕΠ με τις απαραίτητες συνέργειες και με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, να την αναδείξουμε και να την προβάλλουμε», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτλακίδης.

Σύμμαχοι στην άρτια διοργάνωση ήταν ο σεφ Δημήτρης Δερμίσης και η ομάδα του «Ratatouille», με τη βοήθεια των νέων της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης.