Επιτυχημένη η συμμετοχή του ΠΟΤΑΠ στην 38η έκθεση τουρισμού PHILOXENIA

Τουρισμός

Δυναμική ήταν η παρουσία της Πιερίας, μέσω του Περικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2023», που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Philoxenia αποτελεί την σημαντικότερη ετήσια συνάντηση των τουριστικών πρακτόρων, επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών στην Ελλάδα και το κομβικό σημείο συνάντησης του τουριστικού κλάδου.

Ο ΠΟΤΑΠ, για πρώτη φορά, σε ειδικό χώρο εντός του περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  πρόβαλε και ανέδειξε  το τουριστικό προϊόν της Πιερίας. Μέσω του πλούσιου έντυπου και ψηφιακού υλικού, αναδείχθηκαν οι φυσικές ομορφιές της Πιερίας και η πλούσια ιστορία, που θέτουν την Πιερία ως ένα πραγματικά μοναδικό προορισμό, που συνδυάζει την  ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις τουριστικές υποδομές και τα εναλλακτικά είδη τουρισμού, στη σκιά ενός παγκόσμιου μνημείου φύσης, του Ολύμπου.

Κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών, πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες B2B συναντήσεις των μελών του Δ.Σ. του ΠΟΤΑΠ, όπου παρουσιάσθηκαν όλες οι μορφές τουρισμού που προσφέρει η περιοχή της Πιερίας.

Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν αναλυτικά για την περιοχή από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, τον Πρόεδρο του ΠΟΤΑΠ κ. Γιώργο Καραλή, τον αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Γρηγόρη Βεϊδαμενίδη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Νίκο Λαλούμη  και τον Οικονομικό Διαχειριστή του ΠΟΤΑΠ κ. Στέλιο Ούζα μέσα από το πλούσιο έντυπο ενημερωτικό υλικό.

 Τόσο η Αντιπεριφερειάρχης κα Μαυρίδου όσο και ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Καραλής μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού πραγματοποίησαν στοχευμένες συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες, εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, εκπροσώπους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ξεναγούς και άλλους επιχειρηματίες στον τομέα του Τουρισμού, προερχόμενους απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίες συν διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα επίτευξης των αρχικών στόχων που τέθηκαν.

To μεσημέρι της Κυριακής 12 Νοεμβρίου έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση γαστρονομίας με τίτλο «Μοναστηριακή Κοινότητα της Πιερίας και Μοναστική Κουζίνα»  που διοργάνωσε ο ΠΟΤΑΠ μαζί  με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή  Ενότητα Πιερίας και με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού φορέα ΛΥΔΙΑ. Η σημαντική αυτή δράση  συνέβαλλε στην ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού και τη διασύνδεσή του με την τοπική γαστρονομία. Η παρουσίαση έγινε  από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Πέτρας Ολύμπου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βασίλειο Νάκα.

Με αφορμή τη συμμετοχή του ΠΟΤΑΠ στην τουριστική έκθεση PHILOXENIA η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η συμμετοχή της Πιερίας στη φετινή Philoxenia συνέβαλλε στην εξωστρέφεια και την προβολή της περιοχής μας. Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με σκληρή δουλειά, συνέπεια και προγραμματισμό αναδεικνύουμε την Πιερία ως σημαντικό τουριστικό προορισμό που προσφέρεται για τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Γιώργος Καραλής ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν στην προσπάθεια προβολής του τόπου  κατά τη διάρκεια της 38ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Philoxenia» και ανέφερε: «Η φιλοξενία μας στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν μια ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με τουριστικούς πράκτορες και δυνητικούς επισκέπτες.Βασικός μας στόχος είναι η δυναμική παρουσία του προορισμού Πιερία στο χάρτη της εγχώριας αλλά και  παγκόσμιας τουριστικής αγοράς».