Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην έκθεση ΟΠΑΠ Marathon Expo

Τουρισμός

 H Πιερία προβλήθηκε δυναμικά στην «ΟΠΑΠ MARATHON EXPO 2023», τη μεγαλύτερη αθλητική έκθεση στη χώρα, που συνοδεύει με τεράστια επιτυχία τον Αυθεντικό Μαραθώνιο που διεξάγεται στην Αθήνα. 

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί τη σημαντικότερη διεθνή έκθεση του κλάδου του αθλητισμού, του fitness και του αθλητικού τουρισμού και υποδέχεται τους 70.000 δρομείς του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, αλλά και τους λάτρεις του δρομικού κινήματος. Διοργανώνεται από το ΣΕΓΑΣ και την Περιφέρεια Αττικής και διεξάγεται στο πλαίσιο των δράσεων και αγώνων του 40ου Μαραθωνίου Αθήνας, που θα κορυφωθούν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023.

Από 8 έως 11 Νοεμβρίου 2023,  στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do του Φαλήρου η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσα από το ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε με την προοπτική ανάπτυξης και προώθησης του αθλητικού τουρισμού, προβάλλοντας όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που φιλοξενούνται στην περιοχή.

 Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εστίασε στον μυθικό Όλυμπο με στόχο τη δημιουργία νέων προοπτικών για την τουριστική ανάπτυξη και στην κατεύθυνση της προσέλκυσης τουριστών στον τομέα του αθλητικού τουρισμού αλλά και όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Την φετινή έκθεση εγκαινίασε η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, κ.ά.

Το παρών στη φετινή έκθεση έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης  Πιερίας  κα Σοφία Μαυρίδου. Η κα Μαυρίδου κατά τη διάρκεια της έκθεσης είχε εποικοδομητικές επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού και διάφορων αθλητικών φορέων, όπου πρόβαλλε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου ανέφερε χαρακτηριστικά: « Συμμετέχουμε δυναμικά στην ΟΠΑΠ Marathon Expo, την σημαντικότερη διεθνή έκθεση του κλάδου του αθλητισμού. Ο αθλητικός τουρισμός είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας. Για εμάς στην Πιερία ο τομέας του αθλητισμού αποτελεί κύριο παράγοντα τόσο της κοινωνικής όσο και της πολιτιστικής ανάπτυξης και προβολής του τόπου μας».