Η Π.Ε. Πιερίας, το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, o ΠΟΤΑΠ και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ανοίγουν τον δρόμο της προώθησης του προσβάσιμου τουρισμού σε τουριστικούς προορισμούς της Πιερίας

Τουρισμός

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο Λιτοχώρου, μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη κας Σοφίας Μαυρίδου, του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελου Γερολόλιου, του Προέδρου του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) κ. Γιώργου Καραλή, του Προέδρου του Τμήματος και των Καθηγητών του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος που εδρεύει στην Κατερίνη.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Δημήτρης Αηδόνης, ο Καθηγητής κ. Χάρης Αχχίλας καθώς και ο Συντονιστής του ΠΟΤΑΠ κ. Βασίλειος Δήμου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του συμφώνου θεσμικής, διαθεματικής και επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Επίκεντρό της ήταν η ανάπτυξη μιας πλατφόρμας που θα προάγει τον προσβάσιμο τουρισμό στην Πιερία και θα αναδεικνύει τις δραστηριότητες και γενικώς τις δυνατότητες που παρέχει ο νομός ως τουριστικός προορισμός, φιλικός για άτομα με αναπηρία. Η δημιουργία, δηλαδή, ενός πλήρους δικτύου πληροφοριών, που θα υλοποιηθεί σε πρώτη φάση στον οικισμό του Πλαταμώνα και θα εξασφαλίζει σε άτομα με μόνιμη ή προσωρινή αναπηρία ή άλλες δυσκολίες πρόσβασης, το ισότιμο δικαίωμα στον τουρισμό και στην απόλαυση της μοναδικής ομορφιάς των περιοχών της Πιερίας.

Μια στρατηγική δράση που θα διασυνδέει την ερευνητική κοινότητα και την τοπική κοινωνία του Δήμου Δίου-Ολύμπου σε θέματα που σχετίζονται με τον προσβάσιμο τουρισμό και την αειφόρο τοπική ανάπτυξη.

Η       Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, με αφορμή τη συνάντηση δήλωσε: «Με στόχο την ενημέρωση και την προώθηση του προσβάσιμου τουρισμού συνεχίζουμε την αγαστή και γόνιμη συνεργασία  με το πανεπιστημιακό ίδρυμα της πόλης μας. Μέσω των δράσεων που σχεδιάζουμε με τον ΠΟΤΑΠ, σε πρώτη φάση στην περιοχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου και στη συνέχεια σε όλους τους δήμους του νομού, δίνουμε προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της Πιερίας. Αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που παρέχει το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας τόσο σε στελεχιακό και επιστημονικό δυναμικό όσο και σε διαδικασίες, θα παρουσιάσουμε σύντομα ένα σύγχρονο και καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο πλήρους δικτύου πληροφοριών, που θα εξασφαλίζει σε άτομα με αναπηρία το δικαίωμα στον τουρισμό. Με τη συνέργεια των Δήμων μας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων η Πιερία μπορεί  αναδειχθεί σε προορισμό αναφοράς για τον προσβάσιμο τουρισμό».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δίου- Ολύμπου κος Βαγγέλης Γερολιόλιος επισήμανε τα εξής: “Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο ψηφιακό εργαλείο για την ανάδειξη των τουριστικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Η εφαρμογή που αναπτύσσει το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, θα αναβαθμίσει την εμπειρία επίσκεψης των ατόμων με αναπηρία στον τόπο μας, ξεκινώντας από τον Πλαταμώνα, μία από τις παραλιακές κοινότητες του Δήμου με υψηλή επισκεψιμότητα κατά τη θερινή περίοδο”.

Τέλος ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. κ. Δημήτρης Αηδόνης ανέφερε «Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε τα αποτελέσματα από τη συλλογή δεδομένων προσβασιμότητας υποδομών στον οικισμό του Πλαταμώνα. Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος γιατί πραγματοποιείται μια εξαιρετική προσπάθεια για την ανάδειξη του προσβάσιμου τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας με τη σύμπραξη του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, του Δήμου Δίου – Ολύμπου και του ΠΟΤΑΠ».