Η διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου για τον Όλυμπο στο επίκεντρο της σύσκεψης με την Πρόεδρο του ΕΟΤ που διοργάνωσαν η Μητρόπολη, η Π.Ε. Πιερίας και ο ΠΟΤΑΠ

Τουρισμός

Ο τουρισμός ήταν το επίκεντρο της συνάντησης εργασίας με την Πρόεδρο του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης, υπό το συντονισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Η σύσκεψη διοργανώθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου,  από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ).

Παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ)  κ. Γιώργος Καραλής  και συμμετείχαν η Υφυπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, ο Βουλευτής Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελος Γερολόλιος, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Σπύρου Κουλκουδίνα,  η εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης κα Πιπίτσα Μακρίδου-Παρτσαλίδου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Κατερίνης κ. Γιάννης Ντούμος,  ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος κ. Δημήτρης Αηδόνης και τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΟΤΑΠ κ.κ. Νίκος Λαλούμης, Στέλιος Ούζας και Βασίλης Δήμου.

Στη σύσκεψη η Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου  πρότεινε τη διεξαγωγή ενός διεθνούς συνεδρίου από τον ΕΟΤ, σε συνεργασία με όλους τους Φορείς της Πιερίας, με απώτερο σκοπό τον επανακαθορισμό της θέσης του Ολύμπου και της παρολύμπιας περιοχής στην τουριστική βιομηχανία με τη δημιουργία ενός διακριτού, ελκυστικού και αυθεντικού τουριστικού προϊόντος, το οποίο θα συνδέεται με την ταυτότητα της περιοχής και θα ενσωματώνει την εικόνα της, διασφαλίζοντας παράλληλα ποιότητα στην εμπειρία της αναψυχής.

Όλοι οι συμμετέχοντες κατέθεσαν τις απόψεις τους και αναφέρθηκαν στην πολλαπλότητα των συγκριτικών και απόλυτων οικονομικών πλεονεκτημάτων που έχει ο Όλυμπος, ως διεθνές σήμα κατατεθέν για την περιοχή αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα.

Συμφώνησαν ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάδειξης του Ολύμπου που θα αποβλέπει στην ανάπτυξη του Ολύμπου και την παρολύμπια περιοχή, αξιοποιώντας εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στις καινοτόμες δράσεις που έχει υλοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, σε συνεργασία με όλους τους φορείς της Πιερίας, σχετικά με τη ανάδειξη των προσκυνηματικών περιηγήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου.

Όλοι ανανεώσαν το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντηση που λάβει χώρα στην Αθήνα στα γραφεία του ΕΟΤ, κατόπιν ειδικής πρόσκλησης που θα αποστείλει η Πρόεδρος του Οργανισμού κα  Άντζελα Γκερέκου.