Ο χειμερινός τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και του ΠΟΤΑΠ με φορείς του Ελατοχωρίου

Τουρισμός

Συνάντηση εργασίας με τους φορείς του πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου,  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και ο  Πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ)  κ. Γιώργος Καραλής.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση αυτή με επίκεντρο το χειμερινό τουρισμό συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χιονοδρομικού Κέντρου κ. Γιώργος Πατσιούρης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου κα Παναγιώτα Δρούγκα, ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Βασίλης Γκουτζιούλης, ο κ. Αντώνης Λιάββας, σύμβουλος της Τ.Κ.,  η κα Χρυσούλα Γκλάρα, μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου,  κα Αναστασία Μποστανίτη πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών και ο Οικονομικός διαχειριστής του ΠΟΤΑΠ και μέλος του Δ.Σ. κ. Στέλιος Ούζας.

Βασικός άξονας της συνάντησης αποτέλεσε η ανάδειξη των ορεινών διαδρομών των Πιερίων με απώτερο σκοπό τον επανακαθορισμό της θέσης της Πιερίας στην τουριστική βιομηχανία με τη δημιουργία ενός διακριτού, ελκυστικού και αυθεντικού τουριστικού προϊόντος για την εγχώρια και εξωτερική αγορά, το οποίο θα συνδέεται με την ταυτότητα της περιοχής και θα ενσωματώνει την εικόνα της, διασφαλίζοντας παράλληλα ποιότητα στην εμπειρία της αναψυχής.

          Προλογίζοντας τη σύσκεψη, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στη σύσκεψη με τους εκπροσώπους του Σωματείου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, του Χιονοδρομικού Κέντρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου, της Τ.Κ., αλλά και του ΠΟΤΑΠ  συζητήσαμε για ποιοτικά επικοινωνιακά εργαλεία και στοχευμένες δράσεις με στόχο την ανάδειξη του εναλλακτικού και βιωματικού τουρισμού στην Πιερία.  καθώς ο τουρισμός βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα τόσο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και της Π.Ε. Πιερίας. Η λειτουργία του ΠΟΤΑΠ αποδεικνύει τη βαρύτητα που δίνουμε σε αυτό τον τομέα. Απαιτείται να προχωρήσουμε όλοι οι φορείς ενωμένοι με ένα και μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού, δώδεκα μήνες τον χρόνο,  προς όφελος της Πιερίας».