Ορκωμοσία Β. Γερολιόλιου, δημάρχου Δίου Ολύμπου: «Ανατέλλει σήμερα η νέα αυτοδιοικητική περίοδος

Πολιτική

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 η τελετή ορκωμοσίας του επανεκλεγέντος Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλη Γερολιόλιου και των συμβούλων που συνθέτουν το δημοτικό συμβούλιο και τα συμβούλια των δώδεκα δημοτικών κοινοτήτων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, με την ερμηνεία τεσσάρων μουσικών κομματιών από μέλη της Ορχήστρας Νέων Δίου, σε μουσική διεύθυνση του Νίκου Πατρή.

Πρώτος προσκλήθηκε στη σκηνή ο επανεκλεγείς Δήμαρχος, κ. Βαγγέλης Γερολιόλιος, και με σειρά αποτελέσματος ψηφοφορίας οι εκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Σύμβουλοι των Δημοτικών Κοινοτήτων, τους οποίους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος.

Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Γεώργιος.

Δήλωση πολιτικής ορκωμοσίας έγινε από την κα Αναστασία Τηλεγράφου και τον κ. Νικόλαο Ευγενή.

Ακολούθησε η ομιλία του επανεκλεγέντα Δημάρχου, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε «Ανατέλλει σήμερα η νέα αυτοδιοικητική περίοδος. Με την ορκωμοσία μας η δική σας βούληση και εντολή υλοποιείται, ενώ ταυτόχρονα προβάλλεται ενώπιόν σας η μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνουμε.
Οι δημότες μας ανέθεσαν με ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή να συνεχίσουμε να ανοίγουμε δρόμους δημιουργίας και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα δικαιώσουμε αυτή τους την εμπιστοσύνη.
Πιο έμπειροι, διδαγμένοι από τα προηγούμενα χρόνια, αποφεύγοντας κακοτοπιές, προτάσσοντας τη συναίνεση και τη σύνθεση, βαδίζοντας με σύνεση και αγάπη για τον τόπο μας είμαστε εδώ για να οδηγήσουμε τον Δήμο μας σε νέες κορυφές.
Η τετραετία που πέρασε παρέχει τα απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, παρέχει τις αποδείξεις ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κα Αναστασία Τηλεγράφου. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προοπτική για το Δημο-τη», κ. Πέτρος Κιάφας απουσίαζε για λόγους υγείας.

Η τελετή έκλεισε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας από τα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου, πανοσιολογιότατος π. Μάξιμος, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, εκπρόσωπος της υφυπουργού Ανάπτυξης, κας Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου, εκπρόσωποι των βουλευτών Πιερίας, κ. Φώντα Μπαραλιάκου και κ. Σπύρου Κουλκουδίνα, ο εκλεγείς Δήμαρχος Κατερίνης Γιάννης Ντούμος, ο εκλεγείς Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Χρήστος Κομπατσιάρης, περιφερειακοί σύμβουλοι Κεντρικής Μακεδονίας, δημοτικοί σύμβουλοι Δίου-Ολύμπου, ο διοικητής της 24ης ΤΘΤ, ο διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Γεώργιος Τζήμας, διοικητές και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, κα Ασημίνα Στρίμπα, οι διευθυντές των διευθύνσεων Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κα Παρθένα Τριανταφυλλίδου και κ. Γεώργιος Μακρής, η διευθύντρια της ΔΟΥ Κατερίνης, ο πρώην Νομάρχης, κ. Γιώργος Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και πρώην Δήμαρχος Δίου, κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος και ο χρυσός Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας.