Ομιλία του Βουλευτή Πιερίας Σπύρου Κουλκουδίνα στη Βουλή για τον προϋπολογισμό: «Προϋπολογισμός με αναπτυξιακή και κοινωνική στόχευση»

Οικονομία Πολιτική

«Ο προϋπολογισμός του 2024 είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που συντάχθηκε και θα ψηφιστεί με τη χώρα να έχει ανακτήσει, μετά από 13 ολόκληρα χρόνια, την επενδυτική βαθμίδα. Η επενδυτική βαθμίδα μειώνει το κόστος δανεισμού για τη χώρα μας και ανοίγει νέες και ευοίωνες προοπτικές για την ελληνική οικονομία. Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας είναι απαραίτητη αφού τα επόμενα χρόνια θα χρειαστούν κεφάλαια για την πράσινη μετάβαση και τη μείωση του κόστους ενέργειας, για τις επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες και στην τεχνητή νοημοσύνη», τόνισε ο Βουλευτής Πιερίας κ.Σπύρος Κουλκουδίνας,  μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή στόχευση που έχει πλέον η χώρα, τονίζοντας ότι:

-Η αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής αστυνομίας θα συνεχιστεί και το 2024 με νέα αύξηση του δείκτη ανάπτυξης στο 2,9%.

-Η ανεργία μειώνεται.  Τον Ιούλιο του 2019 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε το δείκτη της ανεργίας στο 17,4%. Το 2023 η ανεργία θα κλείσει στο 11,2% από 12,4% που ήταν το 2022 ενώ το 2024 θα σημειώσει νέα μείωση και θα φτάσει στο 10,6%.

-Η  αύξηση των επενδύσεων που το 2023 ήταν 7,1% , θα εκτοξευτεί στο 15,1% το 2024 ενώ στην οικονομία θα εισρεύσουν επενδυτικοί πόροι συνολικού ύψους 12,1 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του Ταμείου Ανάκαμψης.

-Ο πληθωρισμός μειώνεται. ταν 9,3% το 2022 , το 2023 μειώθηκε στο 4,1% και το 2024 θα μειωθεί ακόμα περισσότερο στο 2,4%.

Ο Σπύρος Κουλκουδίνας τόνισε ότι η αύξηση των δημοσίων εσόδων και η συνετή δημοσιονομική διαχείριση της κυβέρνησης, δίνουν τη δυνατότητα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης μέσα στο Δεκέμβριο σε  2,3 εκατ. πολίτες με χαμηλό εισόδημα,  σε 740.000 συνταξιούχους με προσωπική διαφορά ενώ θα χορηγηθεί προκαταβολή για το επίδομα θέρμανσης σε 1,2 εκατομμύρια δικαιούχους.

Παράλληλα ο Βουλευτής Πιερίας αναφέρθηκε και στα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών, μέσα στο 2024,που περιλαμβάνουν:

-την αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων

-τη νέα αύξηση των συντάξεων

-την αύξηση του επιδόματος μητρότητας για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες.

«Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, γράφει ήδη μια νέα σελίδα. Έχει αφήσει πίσω της το λαϊκισμό και τις πρακτικές του χθες. Το σημαντικό είναι ότι αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 έχει τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών.Για την Ελλάδα υπάρχει πλέον μόνο ένας δρόμος, ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων, των μεγάλων αλλαγών, της ανάπτυξης που δημιουργεί πλούτο και δουλειές για όλους», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ.Κουλκουδίνας.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία μου στον σύνδεσμο