Με τρεις αποφάσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, επιχορηγεί τη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης με 47.023€, τον “Βενιαμίν” με 16.784€ και το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο με 28.084€, για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών

Κοινωνία Πολιτική

Σοφία Μαυρίδου: «Δείχνουμε έμπρακτα το κοινωνικό μας πρόσωπο ως Περιφερειακή Αρχή, στηρίζοντας το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν οι σύλλογοι και οι φορείς του τόπου μας».

Με τρεις αποφάσεις της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, η Περιφερειακή Ενότητα προχωρά στην επιχορήγηση του Συλλόγου Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, με το συνολικό ποσό των 47.023€, του Συλλόγου προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ Κατερίνης, με το συνολικό ποσό των 16.784€ και του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς μας Μητρόπολης, με το συνολικό ποσό των 28.084€, για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών.

Οι εν λόγω επιχορηγήσεις θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της Π.Ε. Πιερίας οικ. Έτους 2023 για το σκοπό της κάλυψης λειτουργικών δαπανών των ανωτέρω φορέων.

Για ακόμα μία φορά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου επιδεικνύει έμπρακτα το κοινωνικό της πρόσωπο και την ευαισθησία της για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στηρίζοντας ενεργά και διαχρονικά κάθε φορέα και κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην προστασία τους.

Όπως, μάλιστα, δηλώνει και η ίδια: «Η προστασία και η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και όσων συμπολιτών μας βρίσκονται σε ανάγκη βρίσκεται στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων μας ως περιφερειακή Αρχή. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα βρίθει ενεργειών που αποσκοπούν στη στήριξη και τη χρηματοδότηση φορέων και δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα.

Ο Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ Κατερίνης και το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς μας Μητρόπολης επιτελούν σπουδαίο έργο επί σειρά ετών, αγκαλιάζοντας έμπρακτα και ουσιαστικά τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους αντίστοιχα. Είναι πρωτίστως ηθική μας υποχρέωση να επιβραβεύσουμε και να συνδράμουμε τέτοιες προσπάθειες και πρωτοβουλίες, ώστε τόσο η “Μέριμνα” όσο και ο “Βενιαμίν” και το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο να συνεχίσουν με συνέπεια και αξιοπρέπεια να προσφέρουν τις ανεκτίμητες υπηρεσίες τους σε όσους χρήζουν βοήθειας, προστασίας και φροντίδας».