Συνάντηση της Υφυπ. Ανάπτυξης Άννας Μάνη με τον Υφυπ.Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Ταχιάο για την παλαιά Σιδηροδρομική γραμμή Πλαταμώνα

Πολιτική

Την ανάγκη τελικής επίλυσης του σημαντικού ζητήματος της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής Πλαταμώνα, επανέφερε η κυρία Μάνη προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σε συνάντηση που είχαν.

Το πρώτο βήμα είχε γίνει με τον αποχαρακτηρισμό της, από γραμμή σε αναστολή, σε γραμμή κατηργημένου δικτύου, με τις από κοινού ενέργειες της κυρίας Μάνη, του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου, κ. Βαγγέλη Γερολιόλου, και της δημοτικής αρχής του Δήμου.

Η παραχώρηση κατά χρήση και αξιοποίηση μέρους της κατηργημένης γραμμής, πάντα σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία και τη δημοτική αρχή, θα αποβεί προς όφελος της τοπικής κοινότητας και θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας, τον Πλαταμώνα.

Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, το οποίο στηρίζει σταθερά η Υφυπουργός Ανάπτυξης, με σειρά ενεργειών, και πρώτιστο μέλημα την ανάπτυξη και πρόοδο της περιοχής.

Επίσης, η κυρία Μάνη είχε ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των έργων κατά μήκος της Εθνικής Οδού, επισημαίνοντας την ανάγκη να αποφευχθούν, όσο το δυνατόν, οι εργασίες κατά τη θερινή περίοδο, καθώς η Πιερία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον οδικό τουρισμό και παρατηρείται, τους μήνες αυτούς, ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση οχημάτων.