Σπύρος Κουλκουδίνας: ‘’Αναβάθμιση της λειτουργίας και αύξηση της επισκεψιμότητας των αρχαιολογικών και μνημειακών χώρων της Πιερίας‘’

Πολιτική Πολιτισμός

Η έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών για την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων για τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων της Πιερίας αλλά και μια πρόταση για την αναβάθμιση και αύξηση της επισκεψιμότητάς τους, αποτελούν αντικείμενο νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Βουλευτή Πιερίας Σπύρου Κουλκουδίνα προς την Υπουργό Πολιτισμού.

Ο κ.Κουλκουδίνας ζητά:

1ον) Την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης των εποχικών υπαλλήλων, προκειμένου οι αρχαιολογικοί και μνημειακοί χώροι να είναι επισκέψιμοι από τον Απρίλιο, που ξεκινά η τουριστική περίοδος.

2ον) Την  αύξηση του αριθμού των θέσεων που θα προκηρυχθούν, προκειμένου να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας κάποιων χώρων και να αυξηθεί η επισκεψιμότητα τους αλλά και να λειτουργήσουν μνημειακοί χώροι που μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες, όπως η Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου και το Επισκοπικό συγκρότημα Λουλουδιών Κίτρους.

Ο Βουλευτής Πιερίας επισημαίνει ότι το ιστορικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της Πιερίας  είναι ανεκτίμητο και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του συνολικού τουριστικού της προϊόντος, με εμβληματικούς χώρους όπως  το Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου και οι Μακεδονικοί Τάφοι Κορινού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της πρωτοβουλία του Σπύρου Κουλκουδίνα προς το Υπουργείο Πολιτισμού:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

 Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

ΘΕΜΑ: ‘’ Προγραμματισμός προσλήψεων εποχικών υπαλλήλων το 2024, για τη λειτουργία αρχαιολογικών και μνημειακών χώρων της Πιερίας’’

Κυρία Υπουργέ:

Η Πιερία αποτελεί ένας από τους δυναμικά αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς.

Το ιστορικό και πολιτιστικό της κεφάλαιο είναι ανεκτίμητο και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του συνολικού τουριστικού της προϊόντος, με εμβληματικούς χώρους όπως είναι  το Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου και οι Μακεδονικοί Τάφοι Κορινού.

Η  ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της Πιερίας στηρίζεται στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας των αρχαιολογικών και μνημειακών χώρων.

Ο στόχος αυτός προϋποθέτει:

α) την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης των εποχικών υπαλλήλων, προκειμένου οι αρχαιολογικοί και μνημειακοί χώροι να είναι επισκέψιμοι από τον Απρίλιο, που ξεκινά η τουριστική περίοδος.

β) την αύξηση του αριθμού των θέσεων που θα προκηρυχθούν, προκειμένου να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας κάποιων χώρων και να αυξηθεί η επισκεψιμότητα τους αλλά και να λειτουργήσουν μνημειακοί χώροι που μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες, όπως η Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου και το Επισκοπικό συγκρότημα Λουλουδιών Κίτρους.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται η  Υπουργός Πολιτισμού

1.Ποιος είναι ο προγραμματισμός, σε ότι αφορά στον αριθμό των εποχικών υπαλλήλων που θα προσληφθούν το 2024 για τη λειτουργία των αρχαιολογικών και μνημειακών χώρων της Πιερίας.

2. Πότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων;

3. Υπάρχει σχεδιασμός και πρόθεση από το Υπουργείο Πολιτισμού για τη διεύρυνση του ωραρίου κάποιων αρχαιολογικών χώρων της Πιερίας με την πρόσληψη μεγαλύτερου αριθμού συμβασιούχων;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Σπύρος Κουλκουδίνας

Βουλευτής Πιερίας