Ωκεανίς: Ριπές ανέμου έως 140 χλμ/ώρα, που θα χτυπήσει την Κυριακή

Κοινωνία

Με ριπές ανέμου άνω των 140 χιλιομέτρων την ώρα, 2000 κεραυνούς, σημαντικά ύψη βροχής και σφοδρές χιονοπτώσεις έχει «δείξει τα δόντια της» μέχρι στιγμής η νέα κακοκαιρία «Ωκεανίς», που σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα συνεχίσει να «χτυπά» τη χώρα μέχρι τη Δευτέρα.

Στα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει οι διακοπές ρεύματος, εγκλωβισμοί οχημάτων στα χιόνια, κλειστοί δρόμοι, δεμένα πλοία στα λιμάνια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία Ωκεανίς θα συνεχίσει την Κυριακή με χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και την Κυριακή. Την ίδια ώρα προβλέπει καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση μέχρι 10 μποφόρ, με βαθμιαία μικρή εξασθένηση στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και αναμένεται παγετός στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια

Σημαντικά ύψη βροχής και μεγάλο αριθμό κεραυνών προκάλεσε η «Ωκεανίς»

Εκτός από τους θυελλώδεις ανέμους, η κακοκαιρία «Ωκεανίς» έχει προκαλέσει σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στα ανατολικά, αλλά και μεγάλο αριθμό κεραυνών.

Σύμφωνα με το δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής έως το απόγευμα του Σαββάτου καταγράφηκαν στο Μόλυβο Λέσβου (80 χιλιοστά), στην Αγία Παρασκευή Λέσβου (55), στη Χίο (44), στη Σιμωνόπετρα (42), στη Βατερή Ευβοίας (40), στον Καβομαλιά (40) και στη Στενή Ευβοίας (39 χιλιοστά).

Επίσης, περίπου 2.000 κεραυνοί καταγράφηκαν στη διάρκεια του Σαββάτου κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου, αλλά και του Ιονίου, από το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.