Δημήτρης Κουσκουρίδης: “Όραμα μου είναι το κοινό καλό και η καθημερινότητα που θα προσφέρει σε όλους”  

Social & Local Πολιτική

“Όσο ζω θα θέλω το καλύτερο για εμένα, για την οικογένεια μου, τους συνεργάτες μου και με την στήριξη του Πιερικού λαού για όλους τους συντοπίτες μου”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουσκουρίδης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πιερίας με την “Αλληλεγγύη” και τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Σε συνέντευξη του στο Pieriasocial.gr και στη δημοσιογράφο Εύη Μιχωλού, ο κ. Κουσκουρίδης μιλά για την απόφαση του να είναι υποψήφιος, το όραμα του για την Πιερία, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “στην ζωή υπηρετούμε μονάχα κάτι που για εμάς έχει υψηλή αξία, μας προσφέρει πολλά και μας ζητά λίγα”.

Η συνέντευξη

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική; Ποιοι  ήταν οι λόγοι για να πείτε το ναι  στον Απόστολο Τζιτζικώστα;

Στο πολύ δύσκολο σπορ λοιπόν της ενασχόλησης με τα κοινά δεν αποφάσισα να εμπλακώ  μια μέρα ξαφνικά, αλλά ύστερα από πολύ σκέψη και κατανόηση πως, όπως και οι δουλειές μας, έτσι και η ζωή στην καθημερινότητά μας θα πρέπει να έχει υψηλούς στόχους και συνεργασίες ανθρώπων προς αυτό τον σκοπό.

Οι θητείες μου σε οργανικές θέσεις δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά μια μέρα, παρά βασίστηκαν στην χρόνια ενασχόληση με το αντικείμενο, την τεχνογνωσία, την θέληση για όραμα και μεγαλύτερους στόχους που εξυπηρετούν τα κοινά συμφέροντα.

Στου κύκλους του Τεχνικού Επιμελητήριου έγινα αποδεκτός για να προσφέρω, από συναδέλφους,  ανθρώπους που μοιράζονται μαζί μου τις ίδιες ανησυχίες πρώτα για τα κοινά μας επαγγελματικά ζητήματα αλλά πρωτίστως για το καλύτερο δυνατό μέλλον του χώρου μας.

Το όραμα, οι ιδέες αλλά και το έργο που παρουσιάζει ο περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και με κάνει να αισθάνομαι εμπιστοσύνη.

Την εμπιστοσύνη αυτή που χρειάζομαι εγώ και η οικογένεια μου για να κοιτάζω το μέλλον σαν μονάδα, σαν πατέρας, σαν επαγγελματίας και συλλογικά σαν κάτοικος της ευρύτερης περιφέρειας  της Κεντρικής Μακεδονίας με ασφάλεια.

Ποιο είναι  το όραμα σας για την Πιερία;

Ο νομός μας και η περιφέρεια μας είναι από τις περιοχές που έχουν καταφέρει την μεγαλύτερη ανάπτυξη σε τεχνολογική πρόοδο και σε υποδομές.

Θα πρέπει κάποιος να είναι ή τυφλός ή να μην θέλει να δει τα έργα που εξομαλύνουν την καθημερινότητα μας.

Κανείς άνθρωπος που τον ενδιαφέρει το έργο και η ανάπτυξη και έχει μάθει να παράγει και να προχωράει από τα αποτελέσματα, δεν θα έμπαινε στην διαδικασία να κατατάξει έναν νομό σε σχέση με την ανάπτυξη.  Αυτό σημαίνει πως βάζουμε όρια και όρια δεν υπάρχουν στην ανάπτυξη. Όρια δεν υπάρχουν στην καθημερινότητα των πολιτών. Όρια δεν υπάρχουν στην ευκολία υλοποίησης των επιχειρηματικών  σχεδίων και των εμπορικών λειτουργιών.  Όρια δεν υπάρχουν στην ανάπτυξη και βελτίωση των γεωργικών διαδικασιών. Όρια δεν υπάρχουν στην ιατρική φροντίδα, στην ποιότητα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, στην πράσινη ανάπτυξη.  Είναι τόσο πολυεπίπεδη και έχει τόσες παραμέτρους που η μέτρηση της γίνεται μοναδικά σε κάθε μικρό και μεγάλο σημείο της.

Όραμα μου είναι το κοινό καλό και η καθημερινότητα που θα προσφέρει σε όλους  

Τι μήνυμα θα θέλατε να μεταφέρετε στους πολίτες; 

Στην ζωή υπηρετούμε μονάχα κάτι που για εμάς έχει υψηλή αξία, μας προσφέρει πολλά και μας ζητά λίγα.

Η Πιερία είναι η έδρα του σπιτιού μου, η έδρα του σχολίου του γιου μου, η έδρα της επιχείρησης μου και ο χώρος που περνάω όλη μου την ζωή.

Όσο ζω θα θέλω το καλύτερο για εμένα, για την οικογένεια μου, τους συνεργάτες μου και με την στήριξη του Πιερικού λαού για όλους τους συντοπίτες μου.

Η χρήση της ενέργειας που μας χαρίζει απλόχερα η φύση είναι η λύση για την δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων σε όλου του τομείς της παραγωγής και της κίνησης.

Να μη ξεχνάμε πως η καλύτερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνουμε