Στέργιος Μπουσνάκης: Σκέψεις για το μέλλον. Η επιλογή της 8ης Οκτωβρίου

Απόψεις Πολιτική

Οι καιροί αλλάζουν. Οι ανάγκες του σήμερα είναι πολύ διαφορετικές από τις ανάγκες πριν 10-20 χρόνια. Ο Δήμος, η ηγεσία του, το δυναμικό του είναι αναγκαίο να εξελιχθεί.

Όλα αλλάζουν με γρήγορο ρυθμό στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε. Αλλαγές στις καθημερινές συναλλαγές μεταξύ μας και με το κράτος, αλλαγές στον τρόπο εργασίας, στην επικοινωνία μας, αλλά και αλλαγές σε ευρύτερη κλίμακα, εθνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια (γεωπολιτικές, κλιματικές , ενεργειακές, υγειονομικές).

Την τελευταία δεκαετία βιώσαμε μια δύσκολη οικονομική κρίση, τα τελευταία χρόνια μια παγκόσμια υγειονομική κρίση με την πανδημία του Covid-19, μετά ακολούθησε η ενεργειακή κρίση και πρόσφατα παρακολουθούμε τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής σε όλον τον κόσμο, δυστυχώς και στη χώρα μας, στη γειτονιά μας.

Η άποψη του Κάρολου Δαρβίνου, ότι «Δεν είναι τα πιο δυνατά είδη που επιβιώνουν ή τα πιο έξυπνα, αλλά αυτά που ανταποκρίνονται καλύτερα στις αλλαγές», θεωρώ ότι πρέπει υιοθετηθεί και να λειτουργήσει ως φάρος προσανατολισμού.

Εκτιμώ, ότι ο Δήμος ως θεσμός, σε κάθε τομέα αρμοδιότητάς του, αλλά και οι δημότες, οι συμπολίτες μας θα είναι καλό να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που γίνονται ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις συνθήκες που διαμορφώνονται.

Δύο κατευθύνσεις έχουν προτεραιότητα. Η καθημερινότητα και η προοπτική. Ο Δήμος υπηρετεί τον Πολίτη, του οποίου τα προβλήματα είναι σωστό να αντιμετωπίζονται άμεσα, υπεύθυνα και με ευγένεια. Η εμπιστοσύνη του Πολίτη εδραιώνεται, όταν μας νιώθει δίπλα στα προβλήματά του. Να είστε σίγουροι ότι οι συμπολίτες μας ξέρουν να εκτιμούν, να κρίνουν και να αξιολογούν δίκαια την προσπάθεια και τις συμπεριφορές μας.

Η δεύτερη κατεύθυνση, η δημιουργία προοπτικής, θεωρώ ότι είναι ευθύνη του Δημάρχου και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Καθένας από τη θέση ευθύνης του, σε συνεργασία με το σύνολο των δημοτικών υπαλλήλων, πρέπει να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην ανάπτυξη του Δήμου για ένα καλύτερο αύριο για τους συμπολίτες μας, για τα παιδιά μας.

Τα επόμενα χρόνια πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικά για το μέλλον της πόλης και των ανθρώπων της και πολλά θα κριθούν από τη δουλειά και την προετοιμασία μας. Η τωρινή Διοίκηση σε μια δύσκολη και περίεργη θητεία απέδειξε ότι και δουλεύει και αντιλαμβάνεται τις αλλαγές και μπορεί να ανταποκριθεί. Σοβαρά και υπεύθυνα.

Ποιον θα εμπιστευθούμε στις 8 Οκτωβρίου;

Η επιλογή είναι εύκολη. Τον Δήμαρχο Κουκοδήμο και τους συνεργάτες του.

Ο Κώστας Κουκοδήμος απέδειξε σε μικρό χρονικό διάστημα ότι είναι ένας ικανός Δήμαρχος, με εξαιρετική πρόσβαση στους κεντρικούς κρατικούς μηχανισμούς, με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα.

Ο Δήμος πέτυχε χρηματοδοτήσεις 50 εκατομμυρίων και αναμένονται άλλα 30. Κατάφερε να βάλει σε τάξη τα οικονομικά του, πληρώθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς προμηθευτές και επαγγελματίες, αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία του. Με 2 χρόνια πανδημίας, στα οποία ο Δήμος πήρε άριστα και στάθηκε δίπλα σε όλους τους δημότες.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει τον όμορφο αγώνα, να ανεβάσουμε επίπεδο τον Δήμο μας. Με προγραμματισμό και συνέπεια. Στοχεύουμε σε έναν Δήμο φιλικό, καινοτόμο, σύγχρονο, που συμπαραστέκεται.

Καταγόμαστε από τα χωριά και την πόλη αυτού του Δήμου, η ιστορία των οικογενειών μας γράφηκε σε αυτά τα μέρη, νιώθουμε, πονάμε και αγαπάμε αυτόν τον Δήμο, μας αρέσει να υπηρετούμε τους συνδημότες μας. Είμαστε αυτοί που μπορούμε να εγγυηθούμε καλύτερες μέρες. Το λοιπόν, δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Δεν ρισκάρουμε το μέλλον της πόλης, των χωριών και των παιδιών μας.

Ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος και εμείς, τα στελέχη αυτής τη Διοίκησης, είμαστε εδώ, μαζί με τον Πολίτη.

Για όλα αυτά, ζητώ από τους συνδημότες να μας στηρίξουν, επιλέγοντας τον Κώστα Κουκοδήμο για Δήμαρχο. Προσωπικά πιστεύω ότι οι πολίτες βλέπουν και ξέρουν να εκτιμούν. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση τους.