Η συνεργασία του Γιάννη Ντούμου με τη διοίκηση των Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Πιερίας

Επαγγελματίες Πολιτική

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Πιερίας δέχθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος, στο πλαίσιο των ενημερωτικών επισκέψεων του συνδέσμου με σκοπό την παρουσίαση των προτάσεων του για την υποστήριξη του παραγωγικού έργου των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και μέσω συνεργασίας με το Δήμο Κατερίνης, την ανάδειξη των δράσεων των μελών του.

  Παρουσιάζοντας στον κ. Ντούμο το σχετικό υπόμνημα, ο πρόεδρος του συνδέσμου, Δημήτρης Αδαμόπουλος, αφού εξέφρασε τη χαρά και την τιμή για την υποδοχή, τόνισε: «Όλοι εμείς οι αφυπηρετήσαντες, αγωνιούμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το έργο των εν ενεργεία συναδέλφων μας πάντα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Παράλληλα οι συνάδελφοι μέσω σειράς δράσεων επιθυμούν να αναδείξουν τις προσωπικές τους δημιουργίες και να συμβάλλουν με εθελοντική διάθεση  σε πρωτοβουλίες του Δήμου Κατερίνης που συνάδουν με θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και ευρύτερα.

  Επιγραμματικά, σας υποβάλλουμε στο υπόμνημά μας, την αναγκαιότητα ανέγερσης κτιρίου για την ΕΛ.ΑΣ και την Πυροσβεστική και παραλιακά του Λιμενικού, τη δημιουργία νέου σχολείου κυκλοφοριακής αγωγής, την παραχώρηση στέγης για το μουσείο ιστορικών κειμηλίων σωμάτων ασφαλείας, καθώς  επίσης και την δημιουργία και λειτουργία συμβουλίου πρόληψης εγκληματικότητας ως φορέας του Δήμου, καθότι υπάρχει έξαρση της σχολικής βίας»

  Στην αντιφώνησή του ο Γιάννης Ντούμος, επισήμανε: «Συμφωνώ απόλυτα για την κατασκευή του κτιρίου για τις ανάγκες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στην Κατερίνη και θα συμβάλλω στην υλοποίησή του. Όμως να γνωρίζετε ότι η πολυδιαφημιζόμενη παραχώρηση των δύο πρώην στρατοπέδων στο Δήμο Κατερίνης έχει τελματώσει και δεν έχει γίνει τίποτε για να προχωρήσει η διαδικασία. Κινδυνεύει μάλιστα να ακυρωθεί. Για το Λιμενικό το θέμα το συζητήσαμε στην πρόσφατη επίσκεψή μας στο Γ΄ Λιμενικό Τμήμα  Σκάλας στην Παραλία.

  Σχετικά με την παραχώρηση μουσειακού χώρου για τη στέγαση έκθεσης ιστορικών κειμηλίων συμφωνώ και από κοινού να τον επιλέξουμε. Όσο για την πρότασή σας να δημιουργηθεί στο Α΄ ΔΑΚ το σχολείο κυκλοφοριακής αγωγής θα το προχωρήσουμε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.

  Σχετικά με το συμβούλιο πρόληψης εγκληματικότητας στο Δήμο Κατερίνης, συμφωνώ και οφείλουμε να το υλοποιήσουμε άμεσα.

  Είμαστε αρωγοί σε πρωτοβουλίες κοινωνικής ασφάλειας, γαλήνης των συμπολιτών μας, καθώς και των ιστορικών αναδείξεων. Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση και τις ολόθερμες ευχές σας»

 Τον κ. Αδαμόπουλο συνόδευαν στην ενημερωτική συνάντηση και συνεργασία με τον κ. Ντούμο, τα διοικητικά μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Πιερίας, οι Αλέξανδρος Γιουμίδης-αντιπρόεδρος, Γεώργιος Γεωργιάδης-γενικός γραμματέας, Χρήστος Δέλλας-ταμίας, Αθανάσιος Τσακαλίδης-μέλος και Βασίλειος Μακαντάσης-μέλος.