Ο Γιάννης Ντούμος στο ΚΗΦΗ του Σιδηροδρομικού Σταθμού: «Προτεραιότητα μας η ανάπτυξη δικτύων κοινωνικής πολιτικής»

Πολιτική

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του Δήμου Κατερίνης που φιλοξενείται σε παρακείμενη αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους στον οικισμό του Σιδηροδρομικού Σταθμού, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 2023, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος συνοδευμένος από υποψηφίους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΎΜΟΣ.

  Τον κ. Ντούμο  υποδέχτηκε ο εφημέριος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Κυριάκος Κοκελίδης, το προσωπικό φροντίδας και εθελοντισμού και οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι εξέφρασαν την χαρά για την παρουσία του, ευχόμενοι παράλληλα την επιτυχία του ιδίου και των συνεργατών του στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

  Ο κ. Ντούμος ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για την παραγόμενη στους λειτουργικούς χώρους του ΚΗΦΗ φροντίδα, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στις παραγωγικές δράσεις που αναπτύσσουν την προσωπικότητα των συμμετεχόντων μέσω των προγραμμάτων, ώστε να συνεχίζουν τη ζωή τους δημιουργικά, παραγωγικά και δυναμικά.

  Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Ντούμος αφού ευχαρίστησε όλους για την υποδοχή, ενημέρωση και ξενάγηση, δήλωσε: «Επιδεικνύουμε  ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα κοινωνικής πολιτικής. Γιατί απλά η κοινωνική πολιτική που ακολουθεί ο κάθε Δήμος είναι ο καθρέπτης  των αναγκών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητα.

  Εδώ στο ΚΗΦΗ παράγεται ένα από κάθε πλευρά σημαντικό έργο, με την συμβολή της τοπικής Εκκλησίας και των μελών που φροντίζουν και  επιμελούνται τους φιλοξενούμενους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας. Θερμά συγχαρητήρια.

  Οφείλουμε από πλευράς Δήμου Κατερίνης να δημιουργήσουμε και σε άλλες περιοχές αντίστοιχα Κέντρα Ημερίδας Φροντίδας Ηλικιωμένων ενισχύοντας παράλληλα το έργο και την παραγόμενη προσφορά στην τρίτη ηλικία. Ως επίσης με τη δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Ηλικιωμένων και τον εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων των ΚΑΠΗ, αποδεικνύουμε και τιμούμε στην πράξη τον οφειλόμενο σεβασμό στους ηλικιωμένους.»