Επισκέψεις Γιάννη Ντούμου σε Πυροσβεστική, ΕΛ.ΑΣ και Λιμενικό «Τα Σώματα Ασφαλείας προσφέρουν τεράστια προσφορά  και προστασία στο  κοινωνικό μας σύνολο»

Πολιτική

  Τη Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πιερίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας και το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης, επισκέφθηκε διαδοχικά την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος με τη συνοδεία υποψηφίων τοπικών και δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΟΣ.

  Στο Πυροσβεστικό Σώμα ο κ. Ντούμος έγινε δεκτός από το προσωπικό της υπηρεσίας και ενημερώθηκε από τους Διοικητές της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Πιερίας, Παναγιώτη Πατσιαλή-Πύραρχο και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, Δημήτριο Κραγιόπουλο-Αντιπύραρχο.

  Ο κ. Πατσιαλής επισήμανε τα λειτουργικά θέματα που απασχολούν τις δύο υπηρεσίας του Σώματος σε επίπεδο νομού και πόλης, τις αναγκαιότητες σε προσωπικό, αλλά και τη δημιουργία νέων κτιριακών εγκαταστάσεων καθώς και την προσθήκη σύγχρονων αυτοκινήτων, ενώ στάθηκε στην συνδρομή του προσωπικού των πυροσβεστών της Πιερίας στις πυρκαγιές και πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα  σε πολλά σημεία τη χώρα μας.

  Στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας τον κ. Ντούμο υποδέχτηκαν ο διευθυντής, Γεώργιος Κουκουσέλας, οι διοικητές και οι αστυνομικοί των επί μέρους υπηρεσιών και το πολιτικό προσωπικό.

  Στην προσφώνησή του ο κ. Κουκουσέλας ανέφερε ότι με ιδιαίτερη χαρά η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας υποδέχεται τον υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης, Γιάννη Ντούμο,  ένα διαχρονικό φίλο και υποστηρικτή του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας, ευχήθηκε ευόδωση των στόχων του  και τόνισε την σημαντικότητα της συνεργασίας των δύο πλευρών.

  Ο συνδυασμός ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΟΣ πρόσφερε έναν σύγχρονο υπολογιστή για τις ανάγκες της Τροχαίας Κατερίνης.

  Στη συνέχεια ο κ. Ντούμος και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα της Σκάλας Κατερίνης, όπου συναντήθηκαν με τον διοικητική του Λιμενικού Σώματος, Θεμιστοκλή Αδαμίδη.

  Ο κ. Αδαμίδης ενημέρωσε και σκιαγράφησε τα ζητήματα της υπηρεσίας, με κυρίαρχα ότι η Κατερίνη πρέπει να αποκτήσει αυτόνομη Λιμενική Αρχή καθότι είναι κόμβος, αλλά και να ιδρυθεί Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο  όπως συμβαίνει στα περισσότερα μέρη της χώρας, έτσι ώστε να υλοποιούνται ουσιαστικότερα τα λιμενικά έργα. Στην αναγκαιότητα επιχειρησιακών μέσων και υλικοτεχνικής υποδομής χρειάζεται το Σώμα και προσμένει στην υποστήριξη του Δήμου.

  Με την ολοκλήρωση των σημαντικών εθιμοτυπικών και ενημερωτικών επισκέψεων στις υπηρεσίας αρωγής στην κοινωνία, ο κ. Ντούμος, δήλωσε: «Είχαμε μια άκρως εποικοδομητική συνεργασία με τους φορείς προστασίας των πολιτών και του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας. Συγχαίρουμε και επικροτούμε το έργο των σωμάτων ασφαλείας τα οποία με απόλυτο επαγγελματισμό και υπευθυνότητα επιτελούν κοινωνικό έργο και πάντα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης των συμπολιτών μας.

  Θεωρώ ότι στον τομέα των φυσικών καταστροφών και ατυχημάτων πρέπει να κατανοήσουμε όλοι την ανάγκη των μέτρων προστασίας και να συνδράμουμε στο έργο των υπηρεσιών με εθελοντισμό.

  Είναι άξιοι συγχαρητήριων και ασφαλώς αξίζουν τον σεβασμό μας και τη διαρκή μας υποστήριξη. Θα είμαι δίπλα στο σημαντικής αξίας έργο τους. Τους ευχαριστώ όλους και για τις ολόθερμες ευχές»