Επίσκεψη Γιάννη Ντούμου στον Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης – «Πορευόμαστε με δικαιοσύνη, ισονομία και  σεβασμό στους θεσμούς»

Επαγγελματίες Πολιτική

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών και επισκέψεων σε θεσμικούς φορείς της πόλης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος, συναντήθηκε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, με τη διοίκηση και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης.

Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση όπου εξετάστηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, καθώς και οι προοπτικές συνεργασίας του Δήμου με τον νομικό κόσμο της Κατερίνης.

Υποδεχόμενος τον κ. Ντούμο, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης και υποψήφιος με το συνδυασμό ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΟΣ, Χαράλαμπος Μπρουσκέλης, είπε χαρακτηριστικά: «Έχω την τιμή να γνωρίζω τον Γιάννη Ντούμο από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80. Είναι ένας πρωταθλητής της ζωής ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, και με την εργατικότητα, την επιμονή και την οξυδέρκεια του μεγαλούργησε ως αυθεντικός άνθρωπος, εμφορούμενος από τις αρετές της δικαιοσύνης, της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Είμαι βέβαιος ότι θα δημιουργήσει ένα Δήμο Πρότυπο».

Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, Ασημίνα Στρίμπα, καλωσορίζοντας τον κ. Ντούμο, εξέφρασε τη χαρά της για την παρουσία του υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης στην έδρα των νομικών,  προσβλέποντας πάντα στη συνεργασία των δύο πλευρών, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Γνωρίζω την πορεία σου, φίλε Γιάννη. Με υπομονή και εντιμότητα έφτασες ψηλά και, εφόσον εκλεγείς στον δημαρχιακό θώκο, σε θέλουμε δίπλα μας. Επιθυμούμε να συνεργαστείς ως δημοτική αρχή με τους δικηγόρους της πόλης.

Όσο για τα λειτουργικά θέματα, πέρα από τη αναγκαιότητα  συντήρησης του κτιρίου των δικαστηρίων, σημαντικό πρόβλημα είναι η υποστελέχωση του υποθηκοφυλακείου και του κτηματολογίου, με αποτέλεσμα τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των συναλλαγών.

Επίσης, ζητούμε τη συνεργασία με τον Δήμο και στην υποστήριξη σειράς συνεδρίων που προγραμματίζουμε στο μέλλον. Εύχομαι καλή επιτυχία στις εκλογές της αυτοδιοίκησης».

Ο Γιάννης Ντούμος, αφού ευχαρίστησε για την υποδοχή, φιλοξενία και ενημέρωση, επισήμανε: «Δεσμεύομαι ότι το παραγωγικό μας έργο θα υλοποιείται πρωτίστως με ισονομία. Ασφαλώς, ο Δήμος Κατερίνης θα προτιμά και θα επιλέγει στις νομικές του υποθέσεις τη συνεργασία με τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου. Μακριά από εμένα, η ανισότητα και η αδικία. Μόνο εντιμότητα και διαφάνεια!

Να γνωρίζετε ακόμη, ότι οι επιστημονικοί μας συνεργάτες θα επιλεγούν μόνο με κριτήρια γνώσεων και ικανοτήτων και όχι για να εξυπηρετήσουμε πρόσωπα του περιβάλλοντός μας. Αποσκοπούμε ώστε πάντα να είμαστε πρακτικοί, ευέλικτοι, πρωτοποριακοί και ανοικτοί στις νέες προκλήσεις. Προσβλέπω και εγώ στην παραγωγική μας συνεργασία. Θα είμαι δίπλα σας σε ό,τι με χρ