Θωμάς Αναστασιάδης: “Ζητούμε την ΠΡΩΤΗ ευκαιρία…”

Απόψεις Πολιτική

Προσπαθώ να κάνω όσο πιο συμπυκνωμένα κείμενα για να μην κουράζω. Θα με συγχωρέσετε μια εξαίρεση καθώς είναι οι σκέψεις μου λίγες μέρες πριν τις εκλογές και νιώθω την ανάγκη να τις ξεδιπλώσω.

Σε 2 εβδομάδες καλούμαστε να εκλέξουμε αυτούς που θα διοικήσουν τον Δήμο μας για τα επόμενα ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ. Πρέπει να επιλέξουμε τους πιο ικανούς. Αυτούς που ξέρουν να δουλεύουν και όχι αυτούς που ξέρουν μόνο να κάνουν εκλογές…

Κύριοι διεκδικητές είναι ο κύριος Κουκοδήμος που προσέφερε τις υπηρεσίες του 12 χρόνια ως βουλευτής Πιερίας, 4 χρόνια ως Δήμαρχος Κατερίνης και διεκδικεί άλλα 5 χρόνια να βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου Κατερίνης. Από την άλλη, είναι ο κύριος Ντούμος, ένας καταξιωμένος επιχειρηματίας που μεγαλούργησε επαγγελματικά χωρίς να έχει ποτέ βουλευτικό ή Δημαρχιακό αξίωμα. Χωρίς δεύτερη σκέψη έθεσα τον εαυτό
μου στο πλευρό του κυρίου Ντούμου, από την πρώτη μέρα που έμαθα τις προθέσεις του.

Γιατί πιστεύω οτι επιβάλλεται να γίνει αλλαγή.
Γιατί 3,5 χρόνια τώρα έβλεπα αλαζονικά πρόσωπα να μην εργάζονται αλλά να συνωστίζονται στο Δημαρχιακό ισόγειο ενίοτε με τα πόδια πάνω στα γραφεία.
Γιατι τα ίδια πρόσωπα, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, προσπαθούν να προλάβουν να κάνουν ό,τι δεν έκαναν τόσο καιρό καθώς αντιλήφθηκαν ότι τελικά υπάρχει αντίπαλος και κινδυνεύουν να χάσουν τις «δουλειές τους». Υπάρχουν λίγες φωτεινές εξαιρέσεις αντιδημάρχων οι οποίοι δούλεψαν. Όμως η προσπάθειά τους καπελώθηκε από κάποιους που την ίδια στιγμή έφτιαχναν ΙΚΕ, άνοιγαν νέες επιχειρήσεις, αγόραζαν πολυτελή αυτοκίνητα, κατέστρεφαν ό,τι είχαν φτιάξει οι προηγούμενοι και την ίδια ώρα ο Δήμαρχος ήταν απών. Απών από την πόλη, από τα χωριά, ακόμα και από τα Δημοτικά Συμβούλια που τον είδαμε ελάχιστες φορές αυτά τα 4 χρόνια.
Γιατί επί μήνες, το γραφείο του Δημάρχου αντί να εργάζεται για τους Δημότες, μετατράπηκε σε εκλογικό κέντρο συγκεκριμένου υποψήφιου Βουλευτή. Προσβάλλοντας έτσι όλους τους υπόλοιπους συνυποψήφιους βουλευτές και χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό του Δήμου για έναν υποψήφιο Βουλευτή.
Γιατι είθιστε ένας Δήμαρχος, στην πρώτη θητεία να δείχνει τον καλύτερό του εαυτό και πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ πως θα λειτουργήσει τα επόμενα 5 χρόνια, εάν ο κόσμος επικροτήσει με την ψήφο του αυτή την διοίκηση.

Ακόμα και τώρα, προεκλογικά, ο λόγος τους δεν είναι απολογητικός. Το αντίθετο. Λένε ότι έβγαλαν την Κατερίνη από την αφάνεια. Οτι όσοι κάνουν αρνητική κριτική είναι «άρρωστοι», ότι είναι «αγέλη ατάκτων», ότι «έχασαν την βόλεψη τους» , υποτιμώντας και ντροπιάζοντας έτσι τις χιλιάδες των ανθρώπων που ήδη βρίσκονται κοντά σε άλλους συνδυασμούς.

Οχι δεν μπορεί να μιλάμε για δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον που ήδη μετράει 16 χρόνια εκλεγμένος Βουλευτής και Δήμαρχος.

Ζητώ να μας δώσετε την ΠΡΩΤΗ ευκαιρία για να εργαστούμε χωρίς να σχεδιάζουμε τις επόμενες εκλογές…

Ο Γιάννης Ντούμος ξέρει να δουλεύει και αν χρειαστεί..ξέρει να κάνει και εκλογές.
Κάποιοι άλλοι ξέρουν να κάνουν εκλογές και αν ο κόσμος το αποφασίσει θα μάθουμε και αν ξέρουν να δουλεύουν…

Αναστασιάδης Θωμάς
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ