Μεγαλειώδης σε όγκο και δυναμική σε παλμό η εκδήλωση του Πέτρου Κιάφα στο Λιτόχωρο

Πολιτική

Πέτρος Κιάφας: «Σας καλώ να μη χαρίσουμε την ψήφο μας σε ανθρώπους που ’’ήθελαν αλλά δεν …πρόκαναν’’»

* «Δώστε μας την εντολή να σχεδιάσουμε το κοινό μας μέλλον, με όραμα και προοπτική, πρωτοπορώντας! Γιατί εγώ και η ομάδα μου και ξέρουμε και θέλουμε και μπορούμε»!

* «Δώστε μας την εντολή να “χτίσω” εκείνη την ομάδα η οποία θα Διοικήσει υπηρετώντας ουσιαστικά τον Δήμο και τον Δημότη, με ειλικρίνεια, αξιοπιστία και εμπιστοσύνη».

Με καμία πολιτική ή αυτοδιοικητική συγκέντρωση δεν μπορεί να συγκριθεί η εκδήλωση που οργάνωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δ.Δίου-Ολύμπου, Πέτρος Κιάφας, το βράδυ της Δευτέρας, 18/9/2023, στο θέατρο Πάρκου Λιτοχώρου, μιλώντας στους δημότες του Δήμου και παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του Συνδυασμού «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον ΔΗΜΟ-ΤΗ».

Η αυτοδιοικητική συγκέντρωση του Πέτρου Κιάφα ήταν όχι μόνο μεγαλειώδης σε όγκο αλλά και δυναμική σε παλμό, ήταν και μακράν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στο Λιτόχωρο από τότε που κατασκευάστηκε το θεατράκι του Πάρκου. Και αυτό δεν αποτελεί εκτίμηση υποστηρικτών του υποψηφίου Δημάρχου αλλά είναι μια διαπίστωση Λιτοχωριτών ιδιοκτητών καταστημάτων του κεντρικού δρόμου, καθώς και κατοίκων της περιοχής.

Μάλιστα, η εκδήλωση θα ήταν ακόμη πιο αισθητή σε όλο το Λιτόχωρο και θα είχε εμφανέστερα στοιχεία θριάμβου εάν ο Πέτρος Κιάφας δεν απέτρεπε τη νεολαία που συμμετείχε εκεί από το να χρησιμοποιηθούν π.χ. βεγγαλικά κ.ά.

Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Κιάφας ζήτησε από τους νεολαίους του Δήμου να είναι συγκρατημένοι στις εκδηλώσεις τους, επειδή, όπως τόνισε και στην αρχή της ομιλίας του, η Ελλάδα ζει ένα διπλό πένθος, μια διπλή τραγωδία· Αφενός μεν την απώλεια στρατιωτικών της Χώρας σε συμβάν στο εξωτερικό, αφετέρου δε την απώλεια ζωής συμπολιτών μας από τη Θεσσαλία καθώς και περιουσιών τους.

Έτσι, η εκδήλωση παρουσίασης του Συνδυασμού «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» ξεκίνησε με σιγή ενός λεπτού στη μνήμη εκείνων που χάθηκαν.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν

ο Βουλευτής, Σπύρος Κουλκουδίνας,

Εκπρόσωπος του Βουλευτή Ξενοφώντα Μπαραλιάκου,

ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου,

οι πρώην Δήμαρχοι της περιοχής Γιώργος Παπαθανασίου, Δημήτρης Καραΐσκος, Γρηγόρης Παπαχρήστος (που είναι και Πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου), Αστέριος Χονδρόπουλος (νυν Δημοτικός Σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος, με τον Συνδυασμό «Προοπτική»),

πρώην Κοινοτάρχες και Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων,

ο Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης, Αθανάσιος Λιακόπουλος (νυν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος),

ο Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης, Φώτης Δρούγκας (νυν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος)

καθώς επίσης και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δημήτρης Κουσκουρίδης και Φανή Πατρή,

ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Κατερίνης, Χρήστος Γκουγκουρέλας,

ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης,

ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας, Αστέριος Τόκας (και υποψήφιος με τον Συνδυασμό «Προοπτική»),

ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ-ΔΕΕΠ Πιερίας, Χαράλαμπος Μπρουσκέλης,

καθώς επίσης και πλήθος πολιτών.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΙΑΦΑ

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Πέτρος Κιάφας, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία τόσων πολλών δημοτών στην εκδήλωση.

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Υποψηφίου Δημάρχου Δίου-Ολύμπου έχουν ως εξής:

«Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπώ τον τόπο μου, αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και έχω βαθιά πίστη ότι ο πολιτικός πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το αντίστροφο. Όλη αυτή την τετραετία που πέρασε, τόσο εγώ όσο και ο συνδυασμός μας πιστεύουμε ότι τιμήσαμε την ψήφο κάθε δημότισσας και κάθε δημότη που μας επέλεξε.

Σε όλα τα δημοτικά θεσμοθετημένα όργανα προτείναμε, ελέγξαμε, αντιπαρατεθήκαμε αλλά και συναινέσαμε εκεί που έπρεπε στο όποιο παραγόμενο δημοτικό έργο. Στηρίξαμε πρωτοβουλίες, προτάσεις και έργα που αναβαθμίζουν τον Δήμο μας αλλά και σταθήκαμε δυναμικά και κριτικά απέναντι σε προτάσεις που δεν ανταποκρινόντουσαν σε αυτό που εμείς ορίζουμε ’’κοινό καλό’’.

Πορευτήκαμε με ψηλά το κεφάλι, προσβλέποντας στο μέλλον, στο καλύτερο μέλλον, του τόπου μας. Πόσοι όμως το έκαναν αυτό; Πόσοι ήταν εκείνοι -από τους σημερινούς δημοτικούς συμβούλους- …οι οποίοι, στον βωμό μιας θέσης διοίκησης, …συγχωνεύτηκαν με τη δημοτική αρχή και, με την επίφαση του προηγούμενου εκλογικού νόμου, ομογενοποιήθηκαν μεταξύ τους παραποιώντας, στην ουσία, το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019 και σήμερα παρουσιάζονται, ως “Βασιλικότεροι του …Βασιλέως”;

Αναλογιζόμενος όμως τις ευθύνες που έχω απέναντι σε σας αλλά και στον εαυτό μου ως προς τη χάραξη ενός μέλλοντος με «όραμα και προοπτική» για το καλό του Δήμου μας, πιστός στις αρχές μου και κουβαλώντας πλέον μεγάλη εμπειρία από την ενασχόλησή μου με τα κοινά από θέσεις ευθύνης, αποφάσισα να τεθώ ξανά επικεφαλής ενός πολυσυλλεκτικού και αδέσμευτου ψηφοδελτίου ΝΙΚΗΣ. Πρώτος μεταξύ ίσων, σε ένα συνδυασμό που σκοπός του είναι να ξαναφέρει «τον δημότη στο προσκήνιο» και να τον κάνει συμμετέχοντα στις αποφάσεις που τον αφορούν.

Να έχει ο Δήμος έναν Δήμαρχο, όχι «αυτόκλητο σωτήρα», ούτε κλεισμένο στο γραφείο του, αλλά παρόντα στην «μάχη του δρόμου» βελτιώνοντας την καθημερινότητα χωρίς διακρίσεις, με όραμα και προοπτική για τον δήμο και τον δημότη.

Στις επόμενες εκλογές οι δημότες μας καλούνται να δουν, να κρίνουν και να αποφασίσουν αν θέλουν μια νέα, καινοτόμο και δραστήρια δημοτική αρχή, που θα στηρίζεται :

Α. στη χρηστή και διαφανή διαχείριση των δημοτικών πόρων,

Β. στην αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών του Δήμου,

Γ. στην εντατικοποίηση και ολοκλήρωση ενός δημοτικού έργου που δείχνει να έμεινε στη μέση, στερούμενο οραμάτων και φρέσκων ιδεών, και

Δ. στην ανάπτυξη ενός πλούσιου πολιτιστικά, διοικητικά, αθλητικά, αλλά και ψηφιακά έργου που θα προάγει και θα διευκολύνει την καθημερινότητα του μέσου δημότη.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

Με το σχέδιό μας, με το …πρόγραμμα μας, επιδιώκουμε και θα πετύχουμε να συνδυάσουμε όλα τα επιμέρους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Δήμου μας.

Να υποστηρίξουμε τον Πρωτογενή τομέα με παρεμβάσεις κάθε τύπου και σε κάθε κέντρο λήψης των αποφάσεων για τους πολύπαθους αγρότες, αλιείς και κτηνοτρόφους μας.

Να ενισχύσουμε, στο μέτρο του δυνατού, τον κλάδο της Μεταποίησης του Πρωτογενούς τομέα. Να δημιουργήσουμε, επιτέλους, συνθήκες για ανάπτυξη, και στον Δευτερογενή τομέα. Να συνδράμουμε περαιτέρω στη μακρόπνοη και σταθερή άνθιση του Τριτογενούς τομέα μας, κυρίως του Τουρισμού, αλλά και του σημαντικού μεταφορικού έργου που επιτελούν οι μεταφορικές επιχειρήσεις του τόπου μας.

Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν μια κοινή συνισταμένη. Πρόκειται για την περίφημη δημόσια υποδομή, δηλαδή:

Αντιπλημμυρική Προστασία, Χρήσεις Γης, Δρόμοι, Λιμάνια, Σταθμοί Εκφόρτωσης, Κτηνοτροφικά Πάρκα, Αλιευτικά Καταφύγια, Ασφαλέστερη και απολύτως πάντως μετρήσιμη πρόσβαση στον Όλυμπο. Πλήρη αξιοποίηση της ακτογραμμής αλλά και προστασία από τη διάβρωση των ακτών μας.

Όλα αυτά βέβαια μπορούν να γίνουν μόνο “κάτω από την ομπρέλα” ενός αδιαίρετου, ενωμένου και ισχυρού Δήμου, με διαφορετικούς μεν, πλην όμως συνειδητά Συνεργατικούς μεταξύ τους, πολίτες και πάντως, ελεύθερους από κάθε είδους εξάρτηση δημότες. Θέλουμε και θα πετύχουμε την Ισοπολιτεία, με ίδιες ευκαιρίες και αξιοκρατία προς όλους τους δημότες.

Βασική αρχή του προγράμματός μας είναι η αξιολόγηση, η αναγνώριση και η συνέχιση κάθε έργου πνοής κάθε προηγούμενης Δημοτικής αρχής. Κάθε μελέτη σημαντικού έργου το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ή δεν υλοποιήθηκε ποτέ από προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη μας, τον Απόστολο Τζιτζικώστα, για όλα τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο μας με δική του έγκριση.

ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ

Στην ιεράρχηση των βασικών προτεραιοτήτων μας, πρωταρχική θέση

καταλαμβάνει η

Αντιπλημμυρική Θωράκιση των Οικισμών των Υποδομών και των Καλλιεργούμενων Εκτάσεων του δήμου μας. Για παράδειγμα, η αντιπλημμυρική θωράκιση των χωριών στη δημοτική ενότητα του Δίου, η μελέτη της οποίας υπάρχει εδώ και χρόνια από τον τότε δήμαρχο Δίου, Γρηγόρη Παπαχρήστου, μελέτη που όμως βρίσκεται ανενεργή στα ράφια κάποιων, …για τους δικούς τους λόγους.

Εκτελώντας όμως τέτοιου είδους έργα, εκτός από τα χωριά της δημοτικής ενότητας Δίου μπορούμε παράλληλα να σώσουμε από πλημμυρικά φαινόμενα και το μεγαλύτερο μέρος των κτημάτων του Λιτοχώρου, που βρίσκονται στο Βαρικό.

Βεβαίως, ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός, για παράδειγμα, των χωριών που είναι πιο κοντά στο βουνό, όπως ο Πλαταμώνας, προϋποθέτει διαφορετική αντιμετώπιση. Οι πλημμύρες του 2017 είναι ακόμα έντονα χαραγμένες στη μνήμη μας…

Εξασφάλιση επαρκών υδάτινων πόρων για την Ύδρευση και Ποιοτική αναβάθμιση των δικτύων και του πόσιμου ύδατος. Αντικατάσταση δικτύων αμιαντοσωλήνων.

• Αναβάθμιση και Αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου από τους Νέους Πόρους μέχρι τα όριά μας με τον Δήμο Κατερίνης.

• Εκπόνηση μελετών για την προστασία των ακτών μας.

• Εξασφάλιση επαρκών υδάτινων πόρων για την Άρδευση (ταμιευτήρες). Επέκταση των δικτύων.

• Αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου με μισθώσεις αναξιοποίητων εκτάσεων σε επενδυτικά σχέδια και αποκλεισμός κάθε είδους εκποίησης, της δημοτικής περιουσίας.

• Εκσυγχρονισμός των σχολικών εγκαταστάσεων και των υποδομών Εκπαίδευσης της νεολαίας μας.

• Στήριξη των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων για την αναβάθμιση του πολύτιμου έργου τους.

• Κατασκευή σύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου Αθλοπαιδιών στην ενότητα του Ανατολικού Ολύμπου.

• Έμφαση στην περαιτέρω ανάδειξη του Μυθικού Ολύμπου.

• Έμφαση στην Προβολή του Δήμου, σε παγκόσμια κλίμακα. Αξιοποίηση της ιστορικής μας κληρονομιάς με κεντρικό άξονα το Δίον, τα Λείβηθρα και το Κάστρο του Πλαταμώνα.

• Στήριξη και Ενίσχυση των δράσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου. Το μεγαλύτερο Brand Name του τόπου μας, ο Όλυμπος. Μας “έρχεται” ως Brand Name από τα βάθη των αιώνων. Το μεγαλύτερο όμως Brand Name του Πολιτισμού της Πιερίας, τα τελευταία πενήντα χρόνια, είναι αναμφισβήτητα το Φεστιβάλ Ολύμπου.

• Έμφαση στο θρησκευτικό τουρισμό αλλά και κάθε άλλης μορφής εναλλακτικό τουρισμό.

• Βιώσιμη και μακρόπνοη αντιμετώπιση των χώρων στάθμευσης, στους οικισμούς με έντονο το πρόβλημα.

Οι πολίτες του Δήμου τίμησαν το 2019 με την ψήφο τους την απερχόμενη Διοίκηση Γερολιόλου για να αναλάβει την τύχη του τόπου. Μας κατηγορούν ότι ως αντιπολίτευση δεν συμβάλλαμε με προτάσεις στο Δημοτικό Έργο. Κι όμως, συμβάλαμε και μάλιστα στο έπακρο! Αλλά μας τις απέρριπταν. 

Πόσο συνεργάσιμος μπορεί να είσαι με μια Δημοτική Αρχή η οποία, όπως παραδέχεται και η ίδια, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν λειτουργούσε με δημοκρατικές διαδικασίες και με έναν Δήμαρχο ο οποίος δεν σεβάστηκε όποιους εκλέχτηκαν με τον δικό του συνδυασμό, αντίθετα έδωσε θέσεις σε δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Αναρωτιέται κανείς, με τι αντάλλαγμα έδωσε αυτές τις θέσεις;

ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμά μας τόσο για τον Δήμο συνολικά, όσο και ανά Ενότητα, αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας petroskiafas.gr .

Σας καλώ να μην χαρίσουμε την ψήφο μας σε ανθρώπους που «ήθελαν αλλά δεν … πρόκαναν». Να προσέλθετε στις κάλπες, δίνοντας όλες και όλοι ψήφο εμπιστοσύνης για ισχυρή εκπροσώπηση σε εμένα προσωπικά και στους ανθρώπους που στελεχώνουν τον συνδυασμό «Προοπτική για τον Δήμο και τον Δημότη», τη Νίκη, από την πρώτη Κυριακή.

Δώστε μας την εντολή να σχεδιάσουμε το κοινό μας μέλλον, με όραμα και προοπτική, πρωτοπορώντας! Γιατί εγώ και η ομάδα μου και ξέρουμε και θέλουμε και μπορούμε!

Δώστε μας την εντολή να “χτίσω” εκείνη την ομάδα η οποία θα Διοικήσει υπηρετώντας ουσιαστικά τον Δήμο και τον Δημότη, με ειλικρίνεια, αξιοπιστία και εμπιστοσύνη.

Για τη δημοτική μας παράταξη, αυτή την πραγματικά μεγάλη ομάδα, νέων αλλά και έμπειρων στην αυτοδιοίκηση δημοτών μας, ένας ήταν και ένας παραμένει, ο κύριος στόχος· Η δημιουργία, με κάθε κόστος, εκείνων των συνθηκών, για ΟΛΟΥΣ τους συνδημότες μας, οι οποίες (συνθήκες) θα μας προσφέρουν μια καλύτερη διαβίωση εδώ, στη σκιά του Μυθικού Ολύμπου.

Για τη δημοτική μας παράταξη, ένας είναι ο αντίπαλός μας· ο χρόνος, μέχρι να το πετύχουμε! Σας ευχαριστώ πολύ».