7941 αιτήματα υποβλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας Novoville. 5.309 έχουν επιλυθεί, 1.213 είναι σε εξέλιξη, εκκρεμούν 213 – Κώστας Κουκοδήμος: “Νέες τεχνολογίες και εφαρμογές προϋπολογισμού 2.390.000 ευρώ”

Κοινωνία

Ένας Δήμος που υπολείπονταν σε όλα τα επίπεδα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας με τους δημότες του, έκανε πραγματικά άλματα και σήμερα αξιοποιώντας τους πόρους προχωρά στον Ψηφιακό μετασχηματισμό του.

 NOVOVILLE- Αναφορές δημοτών με ένα κλικ στο κινητό

Ο δήμος μας έκανε καθοριστικά βήματα για να φέρει πιο κοντά το δημότη στις υπηρεσίες του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εφαρμογή NOVOVILLE που ξεπέρασε τους 5.800 μοναδικούς χρήστες. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της εφαρμογής επιλύθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων.

Συγκεκριμένα, έως σήμερα υποβλήθηκαν 7941 αιτήματα. Από αυτά 5.309 έχουν επιλυθεί, 1.213 είναι σε εξέλιξη, ενώ εκκρεμούν 213.

 ΔΗΜΟΣ με socialmedia

Ο Δήμος Κατερίνης δημιούργησε σελίδες επικοινωνίας στις δημοφιλείς πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με χιλιάδες ακόλουθους.

Η επικοινωνία είναι άμεση, τόσο για την ενημέρωση των δημοτών όσο και για την ανταλλαγή απόψεων και διαχείριση ζητημάτων που απασχολούν την καθημερινότητα μας.

 ΔΗΜΟΣ με αξιόπιστη ηλεκτρονική παρουσία στο διαδίκτυο

Μια νέα, σύγχρονη, λειτουργική και κυρίως πάντα ενημερωμένη ιστοσελίδα αντικατέστησε την ανενεργή ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης.

Πλέον ένα νέο δικτυακό περιβάλλον δίνει χρήσιμες πληροφορίες σε δημότες αλλά και επισκέπτες που καθημερινά εμπλουτίζεται.

 G.I.S.-Ανάπτυξη Πλατφόρμας Διαχείρισης Γεωχωρικών Δεδομένων Δήμου Κατερίνης.

Τα στοιχεία αυτά εξυπηρετούν τις υπηρεσίες, καθώς και τους επαγγελματίες του Δήμου (Μηχανικούς, Δικηγόρους, Συμβολαιογράφους, Κτηματομεσίτες κλπ) αλλά και τους απλούς δημότες.

 Ένταξή του ΚΕΠ στην πλατφόρμα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «myKEPlive», μέσα από την οποία δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετούνται χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία στο χώρο.

Η πρόταση μας για Ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου με εγκεκριμένες προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2.390.000 ευρώ περιλαμβάνει:

● Έξυπνες διαβάσεις πεζών και φιλικές προς ΑΜΕΑ

● Έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης δημοτικών και σχολικών κτιρίων

● Έξυπνος Οδηγός Πόλης / Δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων και ανάδειξη προσφορών

● Σύστημα διαχείρισης δημοτικών κοιμητηρίων και ψηφιοποίηση φακέλων

● Πλατφόρμα διαχείρισης παιδικών σταθμών, ενημέρωσης γονέων με smart εφαρμογή

● Ψηφιακή Πλατφόρμα διαχείρισης ευπαθών ομάδων

● Διαχείριση κλειστών και ανοικτών χώρων άθλησης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας (προγραμματισμός μαθημάτων, ενημέρωση γονέων, αγώνες, μαζικός αθλητισμός κτλ)

● Σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και ψηφιακών υπογραφών

● Σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών πληρωμών

● Παροχή συστημάτων τηλε-ιατρικής σε ευπαθείς ομάδες για απομακρυσμένη διάγνωση

● Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαβούλευσης Κανονιστικών Αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου

● Ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις και παροχή συστήματος τηλεργασίας

● Κεντρική ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης και συλλογής δεδομένων δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ