Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δ. Κατερίνης για τη χειμερινή περίοδο – Πρόληψη για τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Κοινωνία Περιβάλλον

Ζητήματα που αφορούν στον σχεδιασμό – οργάνωση και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, κατά την χειμερινή περίοδο 2023-2024, με έμφαση στον συντονισμό των δράσεων των εμπλεκόμενων φορέων, τέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δ. Κατερίνης (ΣΤΟ), την οποία, συγκάλεσε σήμερα Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κατερίνης, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας & υπεύθυνος σε θέματα πολιτικής προστασίας, Γιώργος Κυριακίδης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, την οποία συντόνισε ο αντιδήμαρχος, σε συνεργασία με την προϊσταμένη του τμήματος πολιτικής προστασίας, Μαρίζα Αντωνακοπούλου, συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και αξιολογήθηκε η ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Παράλληλα, επισημάνθηκαν επιπλέον παρεμβάσεις για την πρόληψη και αντιμετώπισή τους.

Στην σύσκεψη, συμμετείχαν: το μέλος του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου – δημοτικός σύμβουλος, Φώτης Δρούγκας, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, της Τροχαίας Κατερίνης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, της ΔΕΥΑΚ, της Διεύθυνσης Δασών, της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Π.Π. της ΑΔΜΘ, εκπρόσωποι Εθελοντικών Οργανώσεων, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.α.

Τέλος, τονίστηκε η σημασία της συμμόρφωσης των πολιτών με τις υποδείξεις των αρχών, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στην ανάγκη, οι πολίτες, να μην αγνοούν τις προειδοποιήσεις και τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας και ταυτόχρονα να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας.