Δήμος Κατερίνης: Μεγάλη ανταπόκριση δημοτών στις δράσεις των ΚΑΠΗ

Κοινωνία Υγεία

Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα Ηλικιωμένων και κάθε χρόνο τα ΚΑΠΗ Κατερίνης τιμούν τον εορτασμό μέσω δράσεων ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Τα ΚΑΠΗ Κατερίνης ξεκίνησαν τις δράσεις τους, την Παρασκευή 16/09, με μετρήσεις σακχάρου στην πλατεία Ελευθερίας.  Ειδικότερα, ο ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με την ιατρό των ΚΑΠΗ,  και την υπηρεσία του ιατρείου στήριξαν την πρωτοβουλία, προσφέροντας 243 δωρεάν μετρήσεις στους δημότες, καθώς η πρωτοβάθμια φροντίδα ήταν και παραμένει πρωταρχικός ρόλος των ιατρείων του Δήμου.

«Τιμούμε τους ηλικιωμένους μας, που είναι ο απαραίτητος κρίκος για μια ισορροπημένη κοινωνία, καθώς συνιστούν μία ανεξάντλητη πηγή αξιών, εμπειριών και γνώσεων. Με ευαισθησία και αλληλεγγύη προς τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, καθημερινά και εμπράκτως συνεχίζουμε και θα είμαστε κοντά στις ανάγκες τους. Συγχαρητήρια στη διοίκηση και τους εργαζόμενους στα ΚΑΠΗ, για τις δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα των ηλικιωμένων» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος.

Παράλληλα, συνεχίστηκε η ενημέρωση ευαισθητοποίησης κατά του ηλικιακού ρατσισμού από τα μέλη, καθώς τα ΚΑΠΗ Κατερίνης συνεχίζουν να οργανώνουν την καμπάνια με στρατηγικές για την καταπολέμησή του, όπως π.χ. φυλλάδια, εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και ενίσχυση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των γενεών.

Ενημερωτική εκδήλωση για την άνοια

Η άνοια και η νόσος Αλτσχάιμερ απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες ως ένα μεγάλο ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό ζήτημα που έχει χαρακτηριστεί «η μάστιγα του 21ου αιώνα».

Τα ΚΑΠΗ Κατερίνης στα πλαίσια της συνέχισης των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα  Ηλικιωμένων και έχοντας ως  γνώμονα τη πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση, οργανώνουν σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας για την άνοια  «Η Παναγία η Βηματάρισσα»  ενημερωτική ομιλία, αύριο Τρίτη 19/9/2023, στις 10 το πρωί στο χώρο του Β΄ΚΑΠΗ στο πάρκο.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ  θα ενημερωθούν για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της άνοιας από τις επιστημονικά υπεύθυνες  της δομής, ενώ  θα έχουν και την ευκαιρία να κλείσουν προσωπικά διαγνωστικά ραντεβού.