Θωμάς Αναστασιάδης, υπ. δημοτικός σύμβουλος Δ.Κατερίνης «Δήμος Πρότυπο»: «Οι Δημότες πρέπει να επιλέξουν τους ικανούς και όχι τους «συγγενείς» ή τους αρεστούς»

Social & Local Πολιτική

«Όποιος σήμερα επενδύει στην τοξικότητα, είναι δεδομένο ότι θα την «λουστεί» και ο ίδιος. Δεν απαντώ και δεν μπαίνω πότε σε αντιπαράθεση με ανώνυμους λογαριασμούς. Δεν επικροτώ τα χτυπήματα κάτω από την ζώνη από όπου και αν προέρχονται», αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Κατερίνης και εκ νέου υποψήφιος Θωμάς Αναστασιάδης, με τον συνδυασμό «Δήμο Πρότυπο» και τον Γιάννη Ντούμο, σε συνέντευξη του στο Pieriasocial.gr και στη δημοσιογράφο Εύη Μιχωλού.

Ο κ. Αναστασιάδης μίλησε για τη θητεία του στα δημοτικά έδρανα τα οποία χαρακτήρισε «μεγάλο σχολείο», τη συνέπεια και τη σταθερότητα στους ανθρώπους που τον τίμησαν με τη ψήφο τους, ενώ σχολιάζοντας τη διοίκηση του δήμου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η πλειοψηφία των δημοτών  είτε είναι δυσαρεστημένοι, είτε δεν είδαν να γίνονται αυτά, τα οποία είχαν ως προσδοκία από τον κ. Κουκοδήμο.

Η συνέντευξη

 Τι σας δίδαξε η θητεία σας στα δημοτικά έδρανα; Ποια θέματα ξεχωρίζετε από αυτά που συζητήθηκαν και  ποια από αυτά που αναδείξατε;

Πρώτη φορά εκλεγμένος, ήθελα κυρίως να μην προδώσω τους ανθρώπους που μου εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους. Να μην προδώσω τον εαυτό μου, τους φίλους μου, τις αρχές και τις αξίες μου. Έμαθα λοιπόν, ότι τελικά γίνεται να εκπροσωπήσεις τους ανθρώπους που σε εξέλεξαν με αξιοπρέπεια, σταθερότητα και συνέπεια. Ως ψηφοφόρος, στο παρελθόν πίστευα στο «όλοι είναι ίδιοι».  Έμαθα ότι αυτό δεν ισχύει. Τα τέσσερα χρόνια στα έδρανα της αντιπολίτευσης, στα οποία έμεινα από επιλογή, αποτέλεσαν για εμένα ένα  μεγάλο σχολείο.

Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, ξεχωρίζω κυρίως ότι ο συνδυασμός μας Πολίτες Σε Δράση, ο επικεφαλής μας Σάββας Χιονίδης, η δημοτική μας ομάδα και εγώ προσωπικά, δουλέψαμε μεθοδικά, έτσι ώστε σήμερα ο κόσμος να γνωρίζει τι εστί η συνδιοίκηση Κουκοδήμου – Νταντάμη. Είναι βέβαιο και κοινά αποδεκτό, ότι οι παρεμβάσεις μας για τις νεοσύστατες εταιρίες, τα αχρείαστα δάνεια, το φιάσκο των λαμπτήρων μαγνητικής επαγωγής, η ατυχέστατη ονοματοδοσία σε Σέρβο πολιτικό, η ζημιά στις θάλασσές μας που προκάλεσε ο βιολογικός σταθμός και κυρίως η ανυπαρξία στόχου και οραμάτων της διοίκησης, δημιούργησαν την ανάγκη για μια αλλαγή στο τιμόνι της διοίκησης. Εκτιμώ ότι η πλειοψηφία των συνδημοτών είτε είναι δυσαρεστημένοι, είτε δεν είδαν να γίνονται αυτά, τα οποία είχαν ως προσδοκία από τον κ. Κουκοδήμο.

 Στην τελική ευθεία για τις εκλογές και αρκετοί ισχυρίζονται πως αυτές οι εκλογές έχουν κύριο χαρακτηριστικό την τοξικότητα και τα «χτυπήματα κάτω από τη μέση». Το εισπράττετε αυτό ή όχι;

Για την ώρα, η τοξικότητα, όπως την περιγράφετε, περιορίζεται σε κάποια ανώνυμα τρολ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα ανώνυμα ή ψεύτικα προφίλ, ήρθαν στην πόλη μας από την Αθήνα…λίγα χρόνια πριν. Και όπως λέει ο λαός μας «όπως κανείς στρώνει, έτσι κοιμάται». Όποιος σήμερα επενδύει στην τοξικότητα, είναι δεδομένο ότι θα την «λουστεί» και ο ίδιος. Δεν απαντώ και δεν μπαίνω πότε σε αντιπαράθεση με ανώνυμους λογαριασμούς. Δεν επικροτώ τα χτυπήματα κάτω από την ζώνη από όπου και αν προέρχονται.

Ποια προβλήματα σας μεταφέρουν οι πολίτες και πως τα ιεραρχείτε;

Το πρώτο ζήτημα που μας μεταφέρουν οι Δημότες είναι η κακή κατάσταση των δρόμων. Ξέρετε, δεν είναι Δήμος Κατερίνης μόνο οι κεντρικοί δρόμοι πέριξ της πλατείας που ασφαλτοστρώθηκαν 60 μέρες πριν τις εκλογές. Είναι πολλά, μα πάρα πολλά χιλιόμετρα δρόμων, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά, που βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Δεύτερο θα έλεγα ότι είναι το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων. Αλλεπάλληλα περιστατικά, καμία τομή εκ μέρους της διοίκησης, ελάχιστες υιοθεσίες, παρατημένη σελίδα προώθησης των υιοθεσιών, εκτός στόχου ο αριθμός των στειρώσεων στο σύνολο της τετραετίας κλπ. Τρίτο ζήτημα που αναφέρουν οι Δημότες είναι η αίσθηση της αδιαφάνειας αλλά και ενδείξεις κακοδιαχείρισης που κυριάρχησαν από την πρώτη ημέρα ανάληψης της διοίκησης από τον κ. Κουκοδήμο.

 Ποιο είναι το μήνυμα σας στους πολίτες

Από την στιγμή που έχουν καταφέρει άλλες πόλεις να πρωταγωνιστούν, όπως τα Τρίκαλα, ο Βόλος κλπ.,είναι βέβαιο ότι μπορούμε και εμείς. Κάτι που γίνεται λίγα χιλιόμετρα μακριά μας, μπορούμε να το καταφέρουμε και εμείς. Οι Δημότες πρέπει να επιλέξουν τους ικανούς και όχι τους «συγγενείς» ή τους αρεστούς. Να ελέγξουν τα βιογραφικά ενός εκάστου. Τα πεπραγμένα της καθεμιάς και του καθενός μας. Καλώ επίσης τους συνδημότες μου να δώσουν την ευκαιρία στον Γιάννη Ντούμο να εργαστεί σκληρά, να αποδείξει ότι αυτός μπορεί!! Και μαζί με τους ανθρώπους που οι δημότες θα  εμπιστευθούν, να δουλέψουν μεθοδικά για να βελτιώσουν την καθημερινότητα μας. Όποιος έχει γνωρίσει τον Γιάννη Ντούμο, θα διακρίνει αμέσως έναν ακούραστο άνθρωπο, δοτικό, ευγενικό και συνάμα λαϊκό και καθημερινό. Αυτό που λέμε άνθρωπος της πιάτσας. Ένας πετυχημένος επιχειρηματίας που είμαι σίγουρος, ότι θα γίνει ένας εξαιρετικός Δήμαρχος. Ζητάω τέλος να μου εμπιστευθούν έναν από τους 4 σταυρούς προτίμησης. Αρκετοί λένε «ο Θωμάς είναι σίγουρος..» όμως σε μια εκλογική διαδικασία δεν υπάρχει σίγουρο τίποτα. Ζητάω να μου δώσουν την δύναμη για να τους εκπροσωπήσω, ελπίζω και εύχομαι , αυτή τη φορά, από τα έδρανα της πλειοψηφίας, ώστε να κριθεί η αποτελεσματικότητα μου, αυτή τη φορ