Συμμετοχή του Υπ. Δημάρχου Κατερίνης, Γιάννη Ντούμου, στην Ιερή Πανήγυρη προς τιμήν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού – Γ. Ντούμος: «Τιμούμε σήμερα έναν άγιο Διδάσκαλο που στήριξε την πνευματική ανάσταση του Γένους μας»

Κοινωνία Πολιτική

Στην Ιερή Πανήγυρη προς τιμήν του μεγάλου Διδασκάλου του Γένους μας, αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που τελέστηκε στον κατάμεστο από κόσμο ομώνυμο Ιερό Ναό, στον οικισμό της Ανδρομάχης Δ.Κατερίνης, συμμετείχε ο Υποψήφιος Δήμαρχος, Γιάννης Ντούμος, συνοδευόμενος από στελέχη – υποψηφίους του Συνδυασμού του, «Δήμος Πρότυπο».

Μετά το πέρας της εορταστικής τελετής, ο Γιάννης Ντούμος με δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είναι μια μεγάλη προσωπικότητα της Εκκλησίας αλλά και του Γένους.

«Τιμούμε σήμερα έναν άγιο Μοναχό, Διδάσκαλο, Προφήτη και Μάρτυρα της Εκκλησίας και του Έθνους, ο οποίος, προεπαναστατικά, έκανε διάφορες περιοδείες στην Ελλάδα, ήρθε και εδώ στον τόπο μας, και συνέβαλε στην ηθική και εθνική εξύψωση του Γένους.

Ο άγιος αυτός υπήρξε ένας εκ των Πατέρων και Δασκάλων εκείνης της εποχής που καλλιέργησαν πνευματικά τους υπόδουλους Έλληνες και τους ξύπνησαν, καθοδηγώντας τους στην Επανάσταση του 1821 και στην πολυπόθητη λευτεριά».