Γιώργος Κυριακίδης. αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Κατερίνης: “Βλέπουμε ανάγκες, κοιτάμε τους ανθρώπους στα μάτια. Έτσι πορευόμαστε. Χωρίς τυμπανοκρουσίες. Χωρίς περιττό θόρυβο”

Social & Local Κοινωνία Πολιτική

“Ο στόχος της επόμενης μέρας δε δικαιολογεί, προσωπικές εμμονές, λάθος επιλογές προσώπων. Η γνώση, η εμπειρία και η έξωθεν καλή μαρτυρία είναι η δική μας σημαία. Ο κόσμος γνωρίζει κι εμείς κι εμείς τον κόσμο τον εμπιστευόμαστε”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στο Pieriasocial.gr και στη δημοσιογράφο Εύη Μιχωλού, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Κατερίνης κ. Γιώργος Κυριακίδης. Ο κ. Κυριακίδης τόνισε χαρακτηριστικά πως είναι περήφανοι για ότι έχουν καταφέρει σε μια θητεία, με χρηματοδοτήσεις 50 εκατομμυρίων ευρώ σε μόλις 4 χρόνια και επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ για προτάσεις έργων και μελετών που έχουν κατατεθεί. “Δεν το λες και τίποτα…” υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Η συνέντευξη

Κάνοντας τον απολογισμό σας, είστε ικανοποιημένος με αυτά που έγιναν; Θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα;

Ο απολογισμός της διοίκησης Κουκοδήμου, είναι ήδη έτοιμος. Κυκλοφορεί, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή και ο καθένας μπορεί να τον βρει και να τον διαβάσει. Είμαστε πολύ περήφανοι για όλα όσα έχουμε καταφέρει τα τελευταία 4 χρόνια, σε μια 1η θητεία με πολλές ιδιαιτερότητες, με πολλές δυσκολίες, αλλά κυρίως με πολλή δουλειά. Η πανδημία, την οποία έχουμε ξεχάσει, επηρέασε στο μέγιστο βαθμό τις λειτουργίες της αυτοδιοίκησης, ακόμη κι εκείνες τις βασικές σε ότι αφορά στην καθημερινότητα, σε ότι αφορά στην αποκομιδή απορριμμάτων, σε ότι αφορά σε απλές τεχνικές εργασίες συντήρησης. Παρόλα αυτά, η διοίκησή μας προσαρμόστηκε και φάνηκε έτοιμη σε κάθε απαίτηση των καιρών. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε, την έλλειψη προσωπικού, το φόβο, τις υγειονομικές απαιτήσεις για τους εργαζόμενους. Προφανώς γίνεται αντιληπτό ότι στην ουσία διοικήσαμε μόνο 2 χρόνια και θα ήταν υποκριτικό να πούμε ότι δε θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πράγματα. Ίσως το μόνο μας λάθος, για να αστειευτούμε, είναι ότι δεν καταφέραμε να αποκτήσουμε ένα μαγικό ραβδάκι το οποίο ως δια μαγείας, κάνει τα πάντα.

Είμαστε εδώ σήμερα, για να συνεχίσουμε. Ο κόσμος γνωρίζει, ότι έχουμε θέσει τις βάσεις, ο κόσμος γνωρίζει ότι καταφέραμε να βάλουμε το δήμο σε μια τάξη, ότι μπορέσαμε να ξεχρεώσουμε τα μεγάλα χρέη του δήμου, τα χρέη της ΔΕΥΑΚ και τα χρέη των οργανισμών του, ο κόσμος έχει σίγουρα την εμπειρία και τη γνώση να κρίνει. Οι μεγάλες χρηματοδοτήσεις τις οποίες κατάφερε ο δήμαρχός μας ο Κώστας ο Κουκοδήμος να φέρει στην πόλη μας, αποτελούν το θεμέλιο λίθο, προκειμένου να υλοποιηθούν τα μεγάλα έργα τα οποία η πόλη έχει ανάγκη. Συνολικά χρηματοδοτήσεις 50 εκατομμυρίων € σε μόλις 4 χρόνια και επιπλέον 30 εκατομμύρια € για προτάσεις έργων και μελετών που έχουν κατατεθεί. Δεν το λες και τίποτα…

Σε ποιους τομείς δώσατε έμφαση και γιατί;

Δε θα μιλήσω για αυτά τα οποία παραλάβαμε. Έχουν χιλιοειπωθεί. Τα γνωρίζουν όλοι. Δομές χωρίς άδεια που τώρα αδειοδοτήθηκαν, παράνομοι χώροι που πήραν ζωή, παρατημένες υποδομές που επιτέλους αναπνέουν. Χρέη τα οποία παραλάβαμε και καταφέραμε να βάλουμε σε μια σειρά. Αν με ρωτάτε, αυτό θα σας πω. Βάλαμε το δήμο Κατερίνης σε μια σειρά. Δώσαμε προτεραιότητες, σχεδιάσαμε. Και την επόμενη μέρα, ξεκινάμε χωρίς χρονοτριβή, να μεγαλώσουμε την πόλη. Τόσο η παραχώρηση του Σταθμού εμποτισμού του ΟΣΕ όσο και η παραχώρηση των στρατοπέδων στην Ανδρομάχη, αποτελούν για το δήμο μας, τη χρυσή ευκαιρία να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, να χτίσουμε το δήμο της επόμενης 20ετίας. Εκεί δώσαμε έμφαση. Να αποκτήσει ο δήμος εξωστρέφεια, να μπορέσει να αξιοποιήσει τις δομές του, να βάλει σε μια σειρά τα χρέη του, να αυξήσει την περιουσία του, να αποκτήσει αξιοπρεπές και εξαγώγιμο τουριστικό προϊόν.  

Ποιο κατά τη γνώμη σας είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κατερίνης  δεν επιλύθηκε και γιατί;

Θα μου επιτρέψετε να σας απευθύνω εγώ την ερώτηση. Ποιο κατά τη γνώμη σας είναι το πρόβλημα εκείνο που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κατερίνης και για το οποίο δεν έχει προσπαθήσει η διοίκηση Κουκοδήμου να βρει τη λύση; Τί είναι αυτό για το οποίο δεν δείξαμε τη δέουσα σημασία; Τι είναι αυτό για το οποίο δεν προσπαθήσαμε αρκετά; Τι είναι εκείνο που δεν καταφέραμε. Εμείς κυρία Μιχωλού, δε βλέπουμε προβλήματα. Βλέπουμε μόνο λύσεις που μπορούμε, θέλουμε και πρέπει να δώσουμε. Βλέπουμε ανάγκες, κοιτάμε τους ανθρώπους στα μάτια. Έτσι πορευόμαστε. Χωρίς τυμπανοκρουσίες. Χωρίς περιττό θόρυβο.  Με μοναδικό γνώμονα, να κάνουμε την πόλη μας ακόμη καλύτερη και περισσότερο ανθρώπινη.

Οι εκλογές πλησιάζουν. Ποιο μήνυμα θέλετε να απευθύνετε στους δημότες;

Οι εκλογές πλησιάζουν. Οι πολίτες οφείλουν να ενημερωθούν, κι αυτό είναι και δική μας δουλειά έτσι ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε το έργο μας, χωρίς τοξικότητες, χωρίς παχιά λόγια, χωρίς θεατρινισμούς. Το ψηφοδέλτιο της Εκκίνησης, του δημάρχου μας του Κώστα του Κουκοδήμου, είναι ένα πλήρες ποιοτικό ψηφοδέλτιο, με υποψηφιότητες σοβαρές, παλιές και νέες, με ανθρώπους από κάθε κοινωνική τάξη. Καλούμε τους πολίτες να κρίνουν το έργο μας, να κρίνουν τις προθέσεις μας, να κρίνουν τον απολογισμό μας και κυρίως να κρίνουν το πρόγραμμά μας για την επόμενη 5ετία. Είμαστε εδώ, έχουμε θέσει με μεγάλη δυσκολία τις βάσεις εκείνες οι οποίες θα μας οδηγήσουν στην υλοποίηση του οράματος μας για το νέο Δήμο Κατερίνης τον οποίο όλοι μας ονειρευόμαστε. Είμαστε εδώ, για να πάμε μπροστά. Ο στόχος της επόμενης μέρας δε δικαιολογεί, προσωπικές εμμονές, λάθος επιλογές προσώπων. Η γνώση, η εμπειρία και η έξωθεν καλή μαρτυρία είναι η δική μας σημαία. Ο κόσμος γνωρίζει κι εμείς κι εμείς τον κόσμο τον εμπιστευόμαστε.