Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και δεύτερη μέρα της Πρωτοχρονιάς,
στις 12.00’ μ.μ. το μεσημέρι, στο θέατρο ΠΗΓΑΣΟΣ.
Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου2019 & Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 / 12:00’ μ.μ.
Ένα παραδοσιακό παραμύθι, διασκευασμένο με τρόπο που ακουμπά και στη σημερινή πραγματικότητα, θέτοντας, μέσα από τη μαγεία του θεάτρου, σύγχρονα ερωτήματα, είναι η παράσταση που συγκίνησε τους μαθητές και δασκάλους που το παρακολούθησαν το προηγούμενο διάστημα εν ώρα μαθήματος.
Τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου) και τη δεύτερη μέρα της Πρωτοχρονιάς (Πέμπτη 2 Ιανουαρίου) «Το αγόρι που έγινε ελάφι» θα παρουσιαστεί και στο ευρύτερο κοινό, σε μικρούς και μεγάλους θεατές, στις 12.00’ το μεσημέρι, στο θέατρο ΠΗΓΑΣΟΣ, Αγ. Αικατερίνης 16.
Λίγα λόγια για την παράσταση…
….. μια φορά κι έναν καιρό, όταν η γιαγιά της γιαγιάς της γιαγιάς της προ-προ-προ-προ γιαγιάς μας ήταν ακόμη μωρό στην κούνια,η Μανάλ και ο Ιμάτ , δυο αδέρφια που χάνουν το σπίτι και την οικογένεια τους περιπλανιούνται στον κόσμο ψάχνοντας ένα νέο Σπίτι. Οι άνθρωποι άλλοτε τους βοηθούσαν κι άλλοτε όχι, άλλοτε άνοιγαν τις πόρτες και τους έβαζαν σπίτι τους να ζεσταθούν κι άλλοτε τους έδιωχναν.
Ψάχνοντας ένα καταφύγιο και για να ξεφύγουν από την κακιά Κάντζια, βρίσκονται στο δάσος. Εκεί ο Ιμάτ διψασμένος πίνει νερό από την πατημασιά ενός ελαφιού και μεταμορφώνεται σε ελάφι…
«Το αγόρι που έγινε ελάφι» μάς αφηγείται την περιπέτεια δυο παιδιών που αναζητούν έναν νέο τόπο να ριζώσουν, ένα μέρος να ανήκουν, μια κοινότητα δική τους. Ανάμεσα στους ανθρώπους βρίσκουν αδιαφορία και απόρριψη. Οι τόποι των ανθρώπων είναι αφιλόξενοι για αυτούς γιατί είναι οι «ξένοι», έρχονται από μακριά. Το δάσος, που για άλλους είναι ένα μέρος τρομακτικό και αφιλόξενο, γίνεται για αυτούς το καταφύγιό τους. Τα ζώα, τα πουλιά, τα λουλούδια κι όλα τα πλάσματα γίνονται φίλοι και αδέρφια τους.
Θα βρουν όμως κι ένα Σπίτι; Και τι να σημαίνει άραγε το Σπίτι; Πού μπορεί να είναι; Και πώς μοιάζει;
Η θεατρική διασκευή και η σκηνοθεσία είναι του Χάρη Αμανατίδη,
τα σκηνικά και του κοστούμια της Βέτας Χαϊλατζίδου
και η μουσική της Νατάσσας Ιωαννίδου.
Παίζουν: Δανάη Αμανατίδου (Αφηγήτρια) Άννα Γκούντα (Ιμάτ, Ηλιοτρόπο), Νατάσσα Ιωαννίδου (Μανάλ), Κατερίνα Παρλίτση (Κάντζια), Αντώνης Καράς (Νέος).
Για κρατήσεις θέσεων στη τηλ. 6946462171.
Στην τελική ευθεία «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας»
Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι πρόβες των ηθοποιών του ΠΗΓΑΣΟΥ για την παρουσίαση ενός νέου έργου, την «Επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» του Φρίντριχ Ντύρρενματ, που θα κάνει πρεμιέρα αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.
Το έργο του μεγάλου Ελβετού συγγραφέα, είναι μια μαύρη κωμωδία, μια γκροτέσκο κωμικοτραγωδία, για τη διαβρωτική δύναμη του πλούτου.
Μας μεταφέρει στη μικρή πόλη Γκίλεν που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και περιμένει τη λύτρωση από την επίσκεψη της ζάμπλουτης «γηραιάς κυρίας» Κλαίρη Τσαχανασιάν. Πρώην μέλος της μικρής κοινότητας, η κυρία Τσαχανασιάν προσφέρει απλόχερα τα εκατομμύρια της στην κοινότητα και τους κατοίκους της, με έναν όρο: να σκοτώσουν τον κύριο Ιλ, τον μπακάλη, τον παλιό της εραστή της που στα νιάτα της την είχε ταπεινώσει, αναγκάζοντάς την να ξενιτευτεί και να γίνει πόρνη.
Η σκηνοθεσία είναι του Χάρη Αμανατίδη,
τα σκηνικά και του κοστούμια της Βέτας Χαϊλατζίδου
και η μουσική της Νατάσσας Ιωαννίδου.
Παίζουν: Άννα Γκούντα (Κλαίρη Τσαχανασιάν), Κώστας Παπουτσίδης (Κύριος Ιλ), Θωμαή Σιούμη (Δήμαρχος), Σοφία Αγαθαγγελίδου (Γυμνασιάρχισσα), Μαρία Μπουκουβάλα (Αστυνόμος), Διονύσης Ζαρώτης (Μπάτλερ, Επίσκοπος), Νατάσσα Ιωαννίδου (Κομπέρ, Κάτοικος Γκίλεν), Όλγα Παπανάκου (Κομπέρ, Κάτοικος Γκίλεν).