Τα αποτελέσματα των μετρήσεων που διενεργήθηκαν τον Ιούνιο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζιες σημαίες»: “Νερά εξαιρετικής ποιότητας στις ακτές του Δήμου Κατερίνης”

Τουρισμός

Εξαιρετικής ποιότητας είναι τα νερά κολύμβησης στις παραλίες του δήμου Κατερίνης. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα των μετρήσεων – δειγματοληψιών που διενεργήθηκαν τον Ιούνιο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζιες σημαίες», με εποπτεύουσα αρχή  παρακολούθησης ποιότητας νερών ακτών κολύμβησης, την  Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΝ.

Οι παραλίες που παρακολουθούνται από το πρόγραμμα είναι οι βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες ακτές: Παραλίας, Ολυμπιακής Ακτής, Κορινού, Περίστασης και Καλλιθέας. Κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου κάθε έτους από 1 Ιουνίου έως 30 Οκτωβρίου, διενεργούνται συστηματικές δειγματοληψίες και αναλύσεις μι­κροβιολογικών κι άλλων παραμέτρων, με σκοπό την ποι­οτική παρακολούθηση και ταξινόμηση των κολυμβητικών υδάτων, ενώ το νερό ελέγχεται ανά 30 ημέρες.

Όλες οι ακτές του Δήμου μας πληρούν τα κριτήρια για την ποιότητα νερών κολύμβησης που απαιτεί το Πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες, το οποίο θέτει στο επίκεντρο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας (λουομένων).

Ο Δήμος Κατερίνης παρακολουθεί και θα ενημερώνει δημότες και επισκέπτες για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, καθώς η αξιο­λόγηση για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο συνεχίζεται.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση σε κατοίκους, επιχειρηματίες και επισκέπτες «να σεβαστούμε τις ακτές μας, μη απορρίπτοντας σκουπίδια, στην αμμουδιά και στις θάλασσες μας».