Από τη Θεσσαλονίκη κατευθείαν στις ακτές της Πιερίας! Νέα δρομολόγια από το Yπεραστικό ΚΤΕΛ Πιερίας – Πρόεδρος ΕΞΕΠ: Οι συνέργειες φέρνουν αποτελέσματα (βίντεο)

Τουρισμός

Ένα μεγάλο βήμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών – τουριστών στην Πιερία σε ότι αφορά την πρόσβαση τους στην παραλιακή ζώνη επετεύχθη με τη λειτουργία τριών νέων δρομολογίων που ξεκίνησαν, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας. Τα νέα δρομολόγια όπως και όλα τα προηγούμενα που καλύπτουν παραλιακές διαδρομές, έχουν ενταχθεί στους νέους χάρτες που έχει βγάλει η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας με το απαραίτητο QR Code (δηλαδή τον κώδικα τον οποίο θα σκανάρουν οι τουρίστες). Οι χάρτες θα δοθούν σε όλα τα ξενοδοχεία της Πιερίας προς διάθεση των πελατών τους.

Νέα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη στις ακτές της Πιερίας

Όπως ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας κ. Μόσχος Λεοντιάδης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης. Συγκεκριμένα, τρία νέα δρομολόγια καθημερινά από Δευτέρα έως Κυριακή από τον σταθμό λεωφορείων “Μακεδονία” στη Θεσσαλονίκη με προορισμό τον Κορινό, τις ακτές του Κορινού, της Παραλίας, της Ολυμπιακής Ακτής, και αντίστροφα προς Θεσσαλονίκη προστέθηκαν στο πρόγραμμα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Τα δρομολόγια θα γίνονται καθημερινά στις 10.15, 13.00 και 19.00 και η επιστροφή από τις ακτές για Θεσσαλονίκη στις 8.00-11.30 και 15.30. Στις λεπτομέρειες των δρομολογίων αναφέρθηκε ο κ. Λεοντιάδης, ενώ σε δεύτερο χρόνο, στόχος είναι να υπάρξει δρομολόγιο από το αεροδρόμιο Μακεδονία κατευθείαν στις ακτές της Πιερίας για την εξυπηρέτηση των τουριστών.

Οι συνέργειες φέρνουν αποτελέσματα

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της σύνδεσης των ακτών και επί της ουσίας των παραλιακών ξενοδοχείων με τους επισκέπτες τους, οι οποίοι με ένα χαμηλό αντίτιμο του εισιτηρίου που κοστίζει 6,30 ευρώ θα μπορούν από το ΚΤΕΛ Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη να μεταβούν στις ακτές της Πιερίας.

Τα νέα δρομολόγια έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα από Θεσσαλονίκη προς Γρίτσα Λιτόχωρο, Πλάκα Λιτοχώρου, Λεπτοκαρυά, Παραλία Παντελεήμονα, Πλαταμώνα και Ν. Πόρους, ολοκληρώνοντας έτσι με αυτό τον τρόπο την πρόσβαση των τουριστών σε όλη την παραλιακή ζώνη του νομού Πιερίας.

Ε.Μ