Η Θεσσαλονίκη προβάλλεται στο Dobbernation loves!

Τουρισμός

Το “DobbernationLoves” είναι βραβευμένο life style ηλεκτρονικό περιοδικό με έδρα το Τορόντο που δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα φωτογράφο Andrew John Virtue Dobson.

Ο Καναδός συγγραφέας ταξιδεύει σ’ όλο τον κόσμο και «διηγείται» τις διασκεδαστικές του ταξιδιωτικές εμπειρίες δίνοντας έμφαση στις εμπειρίες γευσιγνωσίας.

Το “DobbernationLoves”   παρουσιάζει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, την κουζίνα των χωρών,  θέματα τέχνης, μόδας, ομορφιάς, ψυχαγωγίας καθώς και ειδήσεις της LGBT κοινότητας.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης φιλοξένησε τον Andrew Dobson στην Θεσσαλονίκη από τις 6 ως τις 9 Μαΐου, προκειμένου να προβάλει το γαστρονομικό της προφίλ, μετά από σύσταση του Γραφείου Εξωτερικού ΕΟΤ Αμερικής σε συνεργασία με το Chef Stories, Fine Food and Services.

Ο Καναδός δημοσιογράφος επισκέφθηκε εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, οινοποιεία,  αρτοποιία και πολλά street food στέκια.

Παρουσίασε τη Θεσσαλονίκη ως μία πόλη που έχει γνωρίσει πολλούς πολιτισμούς που έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους στην κουλτούρα της και δικαίως έχει την σφραγίδα της UNESCO ως πρωτεύουσα της γαστρονομίας της Ελλάδας.

Παρότρυνε τον ταξιδιώτη να περπατήσει στις σκεπαστές αγορές της Θεσσαλονίκης για να δοκιμάσει προϊόντα που καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα και αξιοποιούνται σε ελληνικές, εβραϊκές, βαλκανικές, μικρασιατικές και ντόπιες συνταγές.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ταβέρνες, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τσίπουρο και κρασί αλλά και να ακούσει ελληνική λαϊκή μουσική και ρεμπέτικα.

Ο Andrew Dobson επεσήμανε πως η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη με πολλούς φοιτητές και γι’ αυτό το λόγο φημίζεται για τη σκηνή του late night club, που σημαίνει πως «μπορεί να απολαύσετε ένα λαχταριστό γύρο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες».

Αξίζει να σημειωθεί πως το “DobbernationLoves” έχει πάνω από 210.000 επισκέψεις τον μήνα και 2 εκατομμύρια τον χρόνο. Το κοινό που το διαβάζει προέρχεται από τις ΗΠΑ επί τω πλείστων, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Where To Eat Street Food in Thessaloniki: