Δήμος Κατερίνης – “ Thèros ”: Η συναρπαστική 1η γιορτή του καλοκαιριού ενθουσίασε κατοίκους & επισκέπτες

Τουρισμός

Το Thèros 2023 Experience Katerini, η πρώτη πολυθεματική καλοκαιρινή γιορτή του Δήμου Κατερίνης, που πραγματοποιήθηκε το 3ημερο 9 έως 11/06 στην παραλιακή ζώνη του δήμου,  στην Παραλία, στην Ολυμπιακή Ακτή και στον Κορινό, ολοκληρώθηκε με επιτυχία πετυχαίνοντας τη μεγάλη συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών.  Με δράσεις για κάθε ηλικία και με φόντο τη θάλασσα, το  Thèros 2023που συντόνισε και υλοποίησε η Αντιδημαρχία Τουρισμού σε συνεργασία με τον ΟΠΠΑΠ Δ. Κατερίνης και τους τοπικούς φορείς του Τουρισμού, αποτέλεσε σημείο συνάντησης και ψυχαγωγίας για όλους αναδεικνύοντας τη γνήσια ταυτότητα του τουριστικού προορισμού της καλοκαιρινής Κατερίνης.

“Με στόχο την εξωστρέφεια σχεδιάσαμε τη δημιουργία ενός νέου θεσμού, ο οποίος μεταδίδει σε μικρούς και μεγάλους έντονη καλοκαιρινή διάθεση, ενώ συμβάλλει στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος” σημείωσε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος, Κώστας Κουκοδήμος. ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες και συγχαρητήρια προς την αρμόδια αντιδήμαρχο, Μαρία Τερζίδου, προς όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες.

“Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμά μας και έζησαν την όμορφη εμπειρία του καλοκαιριού εδώ στην Κατερίνη, στη σκιά του Ολύμπου” τόνισε από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου, επισημαίνοντας: «Το Thèros 2023κέντρισε το ενδιαφέρον καικέρδισε τις εντυπώσεις. Στον επίλογο της πρώτης καλοκαιρινής διοργάνωσή μας για την προβολή και ανάδειξη της παραλιακής ζώνης του δήμου μας μπορούμε να πούμε πως, το Thèros  ήρθε για να μείνει. Η τεράστια συμμετοχή και η ζωντάνια που ενέπνευσε μας προσφέρει τα εχέγγυα να το τοποθετούμε στις στοχεύσεις μας και στον μελλοντικό προγραμματισμό μας ως έναν ακόμη επιτυχημένο θεσμό του Δήμου Κατερίνης,  που στόχο έχει να προάγει την τουριστική προβολή της περιοχής μας, να καλλιεργεί τη συμμετοχικότητα και να αναδεικνύει το πλούσιο πολιτισμικό και πολιτιστικό περιεχόμενο αυτής.»

Thèros 2023 Experience Katerini – Ένα τριήμερο στα παράλια με άρωμα Κατερίνης και Ελλάδας

Πρεμιέρα

Η εκκίνηση δόθηκε το βράδυ της Παρασκευής, με θερινό σινεμά & στη συνέχεια Cocktail Party, στην Παραλία Καλλιθέας και στην αμμουδιά του Mediterranean Village Hotel & Spa 5*. Χαλαρή διάθεση, ψυχαγωγία & διασκέδαση. Μία ξεχωριστή εμπειρία, με μοναδικό φόντο τον έναστρο ουρανό δίπλα στον ¨Όλυμπο.

Πλούσιο το πρόγραμμα του Σαββάτου

Οι λάτρεις της φωτογραφίας αποτύπωσαν με το φακό τους,  την όμορφη ανατολή του ηλίου, στην ακροθαλασσιά της πανέμορφης ακτογραμμής της Κατερίνης. Επιπλέον, πλημμύρισαν το Instagram με ξεχωριστές φωτογραφίες της παραλιακής Κατερίνης. Συμμετείχαν οι φωτογραφικές ομάδες της Πιερίας: Pixelscape, Φωτογραφική ομάδα ΙΡΙΔΑ της ΕΠΜ, Φωτογραφική ομάδα Κατερίνης του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας.

Σάββατο και Κυριακή, Book Cross στην πανέμορφη περιπατητική διαδρομή από την Παραλία έως την Ολυμπιακή Ακτή με τη συνδρομή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης. Μία δράση «ανοικτής βιβλιοθήκης» στα παγκάκια δίπλα στην αμμουδιά προσέφερε στους περιπατητές 40 λογοτεχνικά βιβλία με την προτροπή να τα διαβάσουν και να τα χαρίσουν.

Η Αντιδημαρχία Τουρισμού και οι εθελοντές του Δήμου Κατερίνης ενημέρωσαν για τα Seatrac και την βραβευμένη με το Χρυσό Βραβείο των Tourism Awards 2022, προσβασιμότητα των ακτών της Κατερίνης. Επισκέπτες, δημότες και δημοσιογράφοι, παρουσία και του Γιάννη Ανέστη υπευθύνου της Σταματιάδης Ανελκυστήρες ΑΕ, εξουσιοδοτημένοι για τα Seatrac στη Βόρεια Ελλάδα, γνώρισαν τον μηχανισμό ελεύθερης πρόσβασης των ΑμεΑ στη θάλασσα και ενημερώθηκαν για την χρησιμότητα του.

Επειδή το καλοκαίρι ξεκίνησε και πρέπει όλοι, μικροί και μεγάλοι, να είμαστε ενημερωμένοι και έτοιμοι να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο, ακολούθησε επίδειξη διάσωσης από τους διασώστες της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας και πιο συγκεκριμένα από τον πρόεδρο Νίκο Κατσίκα και το μέλος Ελπίδα Τσολάκη.

Παράλληλα, το πρόγραμμα του Σαββάτου επικεντρώθηκε και σε “Τέχνη με βότσαλα” στην προβλήτα Παραλίας, από την Δομινίκη Καράντζιου. Η θάλασσα συνάντησε τους λάτρεις της δημιουργίας με υλικά από τα σπλάχνα της, βότσαλα που σμιλεύτηκαν στον χρόνο κι έχουν σχήματα και χρώματα που θα ζήλευε κι ο πιο ικανός γλύπτης. Κομψοτεχνήματα, εικόνες με λουλούδια, με ανθρώπους και ζωάκια, με δέντρα και βουνά, με καραβάκια και λιμάνια ζωντάνεψαν με τα δώρα της φύσης!

Επίσης, η Χριστίνα Δεμερτσίδου και ο «Δημητρός ο σκανταλιάρης» (Εκδόσεις Πνοή) υποδέχτηκαν με διαδραστική αφήγηση τα παιδιά, στην προβλήτα της Παραλίας, ενώ

το απόγευμα του Σαββάτου, παιχνίδι, άθληση και ψυχαγωγία για τους μικρούς μας φίλους στα πρότυπα ενός παιχνιδιού επιβίωσης Survivor Kids στην άμμο, στην αμμουδιά δίπλα από την προβλήτα Παραλίας, ανέβασε τους παλμούς του Thèros!

Παράλληλα και για όλο το απόγευμα του Σαββάτου, το Thèros του Δήμου Κατερίνης προσέφερε instashooting αναμνήσεις σε όλους τους επισκέπτες! Μία τεράστια φωτογραφική μηχανή, το Instabooth, στήθηκε στην κεντρική πλατεία της Παραλίας  και έτσι οι επισκέπτες απέκτησαν ελεύθερα το πιο fun ενθύμιο του φετινού Thèros!

Ταυτόχρονα, η  Παραλία γέμισε τοπικές γεύσεις και μουσική! Τουριστικές επιχειρήσεις εστίασης & bar της Παραλίας προσέφεραν μπροστά στις επιχειρήσεις τους    μοναδικά κεράσματα με άρωμα Πιερίας και οινοποιοί του Δήμου κέρασαν κρασί από τις εξαιρετικές ετικέτες τους στην κεντρική πλατεία της Παραλίας, ενώ την ίδια ώρα  τρεις μουσικές μπάντες απλωμένες στον πεζόδρομο της Παραλίας άλλαξαν την ατμόσφαιρα και ανέβασαν τους ρυθμούς της απογευματινής βόλτας με street music. Ειδικότερα, οι: 1. Νίκος Γκανάς παρέα με τον Ντίνο Γαργαετίδη, τον Γιάννη Γαργαετίδη και τον Αλέξανδρο Σαλαβέρη, 2. ο Θάνος Γκραικός παρέα με την Νεκταρία Πούλιου και τον Δημήτρη Αρχοντίδη και 3. ο Θανάσης Μπατάλας, παρέα με την Μαρκέλα Ανδρικοπούλου, τον Ανδρέα Ζιάκα και τον Νίκο Κατσαμάγκα επένδυσαν μουσικά την βόλτα στην Παραλία.

Αμέσως μετά στην κεντρική πλατεία της Παραλίας εκτυλίχθηκε μία ξεχωριστή ελληνική βραδιά, με άρωμα Κατερίνης και Ελλάδας, με παραδοσιακούς χορούς από τον Μορφωτικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Παραλίας και συναυλία της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης. Μία ελληνική βραδιά με άρωμα Κατερίνης και Ελλάδας που προκάλεσε τον ενθουσιασμό των επισκεπτών κι ας έληξε γρηγορότερα λόγω της μπόρας

Τέλος, το βραδινό πρόγραμμα της όμορφης γιορτής εμπλουτίσθηκε και με το θερινό σινεμά δίπλα στην αμμουδιά στην Ολυμπιακή Ακτή .

Γεμάτη δράσεις και  η  Κυριακή

Κέφι, χαρά, γιορτή: το thèros γιόρτασε την Κυριακή και στον Κορινό! 

Εμψυχωτές, μπαλόνια και face painting  για όλα τα παιδιά.  Επίσης, πρωινά κεράσματα και πικ νικ στο αναψυκτήριο «Μπουμπού» στην κεντρική πλατεία και παράλληλα διαδραστική αφήγηση με την Τίνα Ιωαννίδου να λέει στα παιδιά την ιστορία του κατοικίδιου δράκου από το πρώτο βιβλίο της «ο κατοικίδιος δράκος, ο Υπερίων και η Θεανώ!» (εκδόσεις Οξύνοια), αθλητικές δράσεις και πολλές ακόμη εκπλήξεις περίμεναν κατοίκους και επισκέπτες!

Και ενώ οι δράσεις είχαν ξεκινήσει παντού, η σημαία του Thèros οδηγήθηκε συνοδεία της Δημοτικής Αστυνομίας Κατερίνης με τα τουριστικά classic buggy από την Παραλία στην Ολυμπιακή Ακτή & στον Κορινό, από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Μαρία Τερζίδου, τον νυν και τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, Νίκο Κατανά και Φάνη Τερζόπουλο, καθώς και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κορινού, Γιάννη Μορθανάση. Την παράδοση των σημαιών πραγματοποίησαν στο κέντρο της Παραλίας και σε εορταστική ατμόσφαιρα ο  Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παραλίας, Γιάννης Μέγκας, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Παραλίας Κατερίνης, Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, ενώ στην Ολυμπιακή Ακτή τη σημαία παρέλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ολυμπιακής Ακτής, κ. Θωμάς Τουργαΐδης.

Αθλητικό ήταν το σκηνικό, την ίδια ώρα καθώς, στην Παραλία Κατερίνης αθλητές του Πιερικού Αθλητικού Συλλόγου Μαχητικών Αθλημάτων “ο Μάξιμος” εντυπωσίασαν στην επίδειξη καράτε και πυγμαχίας, ενώ οι αθλητές Παγκρατίου του συλλόγου ΓΑΣ Ολύμπιος  παρουσίασαν το αρχαίο ελληνικό άθλημα. Επίσης, στον Κορινό, τουρνουά Beach Volley 2X2 και παιχνίδι beach volley King of the court & Queen of the court 3X3 με ένταση και ενθουσιασμό διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΙΟΛΟΣ» και  στο κέντρο της Ολυμπιακής Ακτής  παιχνίδι, τρέξιμο και ποδήλατο από το ΑΠΣ  ΤΡΙΑΣ ξετρέλανε τους μικρούς μας φίλους.

Το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο της Ολυμπιακής Ακτής οι επισκέπτες γνώρισαν την τοξοβολία  από τον ΓΑΣ Αρχέλαο Κατερίνης, απήλαυσαν την ζωγραφική του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας, είδαν από κοντά τα εκθέματα της Αερολέσχης Πιερίας, ενώ οι ναυαγοσώστες της Κατερίνης από τη Lifeguard Patrol πραγματοποίησαν μία εντυπωσιακή επίδειξη διάσωσης στη θάλασσα.

Μετά τις 19:00, ο πεζόδρομος της Ολυμπιακής Ακτής γέμισε τοπικές γεύσεις και παραδοσιακούς ήχους! Στα πλαίσια της δράσης «Γαστρονομική Βόλτα» στην Ολυμπιακή Ακτή, τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις εστίασης προσέφεραν μπροστά στις επιχειρήσεις τους    μοναδικά γευστικά κεράσματα με άρωμα Πιερίας ενώ έξι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Κατερίνης πραγματοποίησαν Παραδοσιακή Πατινάδα, πλημμυρίζοντας τον τουριστικό προορισμό με παραδοσιακούς ήχους και χορούς.

Η παραδοσιακή γιορτή συνεχίσθηκε με χορούς στο κέντρο της Ολυμπιακής Ακτής με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Κατερίνης: Πολιτιστικός Σύλλογος Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου «ο Σβορώνος», Ποντιακός Σύλλογος «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Λόφου, Θρακική Εστία Κατερίνης, Πολιτιστικός Σύλλογος «Δρυάνιστα» Κατερίνης. 

Ο μουσικός επίλογος του Thèros 2023δόθηκε από τον Dj Μπαλατζή Γιώργο, σε αρμονία με το saxo του Ναβροζίδη Ντελ-Μπάριο Ιβάν σε μία εξαιρετική παράσταση που ομόρφυνε την ατμόσφαιρα στην Ολυμπιακή Ακτή και έτσι, η Αντιδημαρχία Τουρισμού ευχήθηκε «καλό καλοκαίρι» σε όλους.

Ευχαριστίες

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου εκφράζει δημόσια θερμές ευχαριστίες αλλά και τα συγχαρητήριά της:

Στους τοπικούς φορείς τουρισμού: Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Παραλίας Κατερίνης και Ένωση Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ολυμπιακής Ακτής. Θερμά ευχαριστώ στους Προέδρους, Γρηγόριο Βεϊδαμενίδη και Θωμά Τουργαΐδη καθώς και στα μέλη των φορέων που ενίσχυσαν τις δράσεις μας.

Στους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων Κορινού και Παραλίας, κ. Ιωάννη Μορθανάση και κ. Ιωάννη Μέγκα, για την πολύτιμη υποστήριξή τους στην προετοιμασία και υλοποίηση της διοργάνωσης.

Στους Προέδρους, χοροδιδασκάλους, χορευτές και μουσικούς των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Κατερίνης : Πολιτιστικός Σύλλογος Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου «ο Σβορώνος», Ποντιακός Σύλλογος «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Λόφου, Θρακική Εστία Κατερίνης, Πολιτιστικός Σύλλογος «Δρυάνιστα» Κατερίνης

για τη συμμετοχή τους στην παραδοσιακή πατινάδα και την επιτυχημένη παραδοσιακή βραδινή εκδήλωση στην Ολυμπιακή Ακτή την Κυριακή 11/6.

Στον Πρόεδρο, τον χοροδιδάσκαλο και τους χορευτές του Μορφωτικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραλίας, για τη συμμετοχή τους στην τελετή έναρξης του  Thèros 2023 το Σάββατο 10/6.

Στον Πρόεδρο, τον μαέστρο και τους μουσικούς της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης για τη συμμετοχή τους στην τελετή έναρξης του  Thèros 2023  το Σάββατο 10/6.

Για τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση της δράσης «Γαστρονομική Βόλτα» στην Παραλία Κατερίνης, απευθύνονται θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στις επιχειρήσεις: Ταβέρνα Μέγκας, Caldera Bar, ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΗΣ, ROYAL, «Αριστοτέλους», ΓΥΡΟΜΑΝΙΑ, Restaurant -Bar Στρούγκα και Bubble Shop καθώς και στα Οινοποιία Κτήμα Ξηρομερίτη, Κτήμα Παντούλη και «Ωραία Γη» Γ. Πουλιάκης.

Για τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση της δράσης «Γαστρονομική Βόλτα» στην Ολυμπιακή Ακτή,  στις επιχειρήσεις: ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ, Hotel Ioanna, ΚΡΥΣΤΑΛ, ΦΩΣ, Andy’s Bakery, ChillBox και White Rose Hotel- Εστιατόριο «Περί ορέξεως».

Επίσης,

Στους Αθλητικούς Συλλόγους και τους αθλητές τους: Πιερικός Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Αθλημάτων “ο Μάξιμος”, ΓΑΣ Ολύμπιος, Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΙΟΛΟΣ, και Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο  ΤΡΙΑΣ για την υλοποίηση των αθλητικών δράσεων-επιδείξεων στο πλούσιο πρόγραμμα του Thèros 2023 

καθώς και στην Αερολέσχη Πιερίας για την εξαιρετική δράση παρουσίασης εκθεμάτων της Κυριακή 11/6 στην Ολυμπιακή Ακτή.

Στη Διασωστική Ομάδα Πιερίας, για την πολύτιμη παρουσία τους στις δράσεις του Thèros 2023 το Σάββατο 10/6 και την Κυριακή 11/6 καθώς και για την υλοποίηση της ενημερωτικής δράσης το Σάββατο 10/6.

Στις φωτογραφικές ομάδες: Pixelscape, Φωτογραφική ομάδα ΙΡΙΔΑ της ΕΠΜ και Φωτογραφική ομάδα Κατερίνης του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας για τη συμμετοχή τους στη φωτογραφική εξόρμηση του  Thèros το Σάββατο 10/6.

Στην Lifeguard Patrol και τους ναυαγοσώστες της Κατερίνης για την υποστήριξη απογευματινών και βραδινών δράσεων στην άμμο  αλλά και για την εντυπωσιακή επίδειξη διάσωσης στο νερό την Κυριακή 11/6 στην ακτή της Ολυμπιακής Ακτής.

Στην κ. Δομνίκη Καράντζιου για την υλοποίηση της δράσης “Τέχνη με βότσαλα”  το Σάββατο 10/6 στην Παραλία.

Στις συγγραφείς Χριστίνα Δεμερτσίδου και Τίνα Ιωαννίδου για την πραγματοποίηση αφηγήσεων παραμυθιού που ξετρέλαναν τους μικρούς μας φίλους.

Στις επιχειρήσεις:

Mediterranean Hotels, για την συνεργασία στην υλοποίηση του θερινού σινεμά του Thèros την Παρασκευή 9/11 αλλά και την διοργάνωση του cocktail party.

Επιχείρηση ΓΥΑΛΟΣ στην παραλία του Κορινού, για την συνεργασία στην υλοποίηση του beach volley την Κυριακή 11/6

Κάβα ποτών Γ. Γκοτζαμανίδη, για την προσφορά επιπλέον φιαλών νερού για τους αθλητές και τους χορευτές που συμμετείχαν στις δράσεις.

Hotel ΟΡΦΕΑΣ, για την προσφορά των οχημάτων Classic Buggy για την υλοποίηση της δράσης «Μεταφορά σημαίας Thèros» την Κυριακή 11/6.

Αναψυκτήριο «Μπουμπού», για την υλοποίηση του πικ-νικ στο κέντρο του Κορινού την Κυριακή 11/6.

Τα ξενοδοχεία Akti Mousson Hotel, Mediterranean Village Hotel & Spa 5* και Hotel Principal καθώς και τις επιχειρήσεις εστίασης, Ταβέρνα Μέγκας στην Παραλία και ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ στην Ολυμπιακή Ακτή, που προθυμοποιήθηκαν να συνδράμουν στη φιλοξενία της αποστολής press trip που προσκάλεσε η Αντιδημαρχία Τουρισμού στα πλαίσια του Thèros 2023.

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στα μέλη της εθελοντικής ομάδας του Δήμου Κατερίνης για τα Seatrac, σε όλους όσους εθελοντικά υποστήριξαν την υλοποίηση της πολυθεματικής καλοκαιρινής γιορτής μας για την τουριστική ανάδειξη και προβολή της παραλιακής ζώνης του δήμου, τους ακούραστους δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Κατερίνης που ενεπλάκησαν στη διοργάνωση καθώς και τους εξωτερικούς συνεργάτες του Δήμου Κατερίνης που επωμίσθηκαν αναλόγως του αντικειμένου τους σημαντικά μέρη της υλοποίησης  του Thèros 2023.

Στα πλαίσια του Thèros 2023  η Αντιδημαρχία Τουρισμού υλοποίησε δημοσιογραφικό ταξίδι (press trip). Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν και τους ευχαριστούμε θερμά, οι δημοσιογράφοι (με αλφαβητική σειρά): Καζαντζίδου Νικόλ – δημοσιογράφος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Λεπίδου Ραλλιώ – ανταποκρίτρια του Star Channel, ιδιοκτήτρια του ka-business.gr , Νέζος Χρήστος – δημοσιογράφος & tv host,  και η Χιωτοπούλου Ντέπυ – δημοσιογράφος του grtimes.gr και ιδιοκτήτρια του debbiestravel.gr