Εθιμοτυπική επίσκεψη της νέας Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της ΠΚΜ στην ΑντιπεριφερειάρχηΠιερίας

Τουρισμός

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πραγματοποίησε την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, η νέα Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Χριστίνα Γούλα.

 Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου συνεχάρη την κα Γούλα για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων και της ευχήθηκε καλή  δύναμη και επιτυχία στο έργο της.

Παράλληλα, η κα Μαυρίδου  ενημέρωσε την νέα Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού  της ΠΚΜ για τις στοχευμένες ενέργειες της Π.Ε. Πιερίας και του ΠΟΤΑΠ που αφορούν στην τουριστική  προβολή της Πιερίας και για τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί για την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Όλυμπο και στην ευρύτερη περιοχή.

Στην εθιμοτυπική αυτή επίσκεψη της νέας Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού έλαβε χώρα και μία πρώτη συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς του νομού.

Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν,  η Αντιδήμαρχος Τουρισμού  του Δήμου Κατερίνης Μαρία Τερζίδου, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δίου-Ολύμπου Σοφία Ζουρζούρα, η Αντιδήμαρχος  Πύδνας-Κολινδρού  Μαρία Αβραμίδου, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  κ. Γεωργίου Πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Γιαννίκης,  ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Πιερίας Θανάσης Κόκκινος, ο συντονιστής και μέλος του Δ.Σ.  του ΠΟΤΑΠ Βασίλειος Δήμου  και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και του Γραφείου Τουρισμού της Π.Ε. Πιερίας.

Έγινε μια εκτενής συζήτηση, για τον τουριστικό σχεδιασμό της Πιερίας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη και προβολή ήπιων μορφών τουρισμού, που είναι και στόχος της νέας καινοτόμου προσπάθειάς μας σε αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μέσω του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) για την πρόοδο του τόπου.

Η κα Χριστίνα Γούλα, αφού ευχαρίστησε την κα Μαυρίδου για τη θερμή υποδοχή, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί και στο πρόσωπό της η μέχρι τώρα άψογη και υποδειγματική συνεργασία μεταξύ της Αντιπεριφέρειας Τουρισμού και των θεσμικών φορέων της Πιερίας.

Εντός των επόμενων ημερών  θα ακολουθήσει σύσκεψη εργασίας  της νέας Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΟΤΑΠ και όλους τους τουριστικούς φορείς του νομού με επίκεντρο τον τουρισμό.