Η ΝΙΚΗ για την ψηφοφορία Προεδρείου της Βουλής

Πολιτική

Η ΝΙΚΗ δεν θα αποτελέσει ποτέ δεκανίκι των μεγαλύτερων πολιτικών παρατάξεων, οι οποίες έχουν βλάψει καίρια την πατρίδα με τις πολιτικές πρακτικές και τις νομοθεσίες τους. Αντίστοιχα δεν επιβραβεύουμε και τις άλλες παρατάξεις του κοινοβουλίου, καθώς το φρόνημά τους δεν συμπίπτει με αυτό της ΝΙΚΗΣ.

Για τον λόγο αυτό, αναφορικά με την εκλογή Προεδρείου της Βουλής στις 4/7, ως ΝΙΚΗ επιλέξαμε να ψηφίσουμε «ΠΑΡΩΝ» στον Πρόεδρο και σε όλους τους Αντιπροέδρους που προτάθηκαν από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Η επιλογή αυτή δεν αφορά στην αξία των προτεινομένων προσώπων, αλλά στο γεγονός ότι δεν συμφωνούμε με τις αρχές που πρεσβεύουν οι παρατάξεις στις οποίες ανήκουν τα πρόσωπα αυτά.

Σχετικά με τον ισχυρισμό της Νέας Δημοκρατίας ότι παραβιάσθηκε η αρχή της συναινετικής εκλογής του προεδρείου και γι’αυτόν τον λόγο δήθεν καταψήφισε τον προτεινόμενο από τη ΝΙΚΗ κ. Γεώργιο Αποστολάκη για την θέση του Αντιπροέδρου, η ΝΙΚΗ απαντά ότι το επιχείρημα αυτό είναι έωλο και προσχηματικό, την στιγμή που η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε τον προτεινόμενο Αντιπρόεδρο του ΚΚΕ, που και αυτό δήλωσε «ΠΑΡΩΝ» για όλους.

Παρά τις βαθιές διαφωνίες με τις παρατάξεις αυτές, εάν προτείνουν κάτι ωφέλιμο για την πατρίδα και τον λαό μας, η ΝΙΚΗ θα το επιβραβεύσει και θα το στηρίξει.

Γραφείο Τύπου