Ταξιάρχης Κατσαμάγκας: «Χρειάζονται έργα και όχι λόγια» – Ο υπ. δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Δήμος Πρότυπο», μιλά για την υποψηφιότητα του, τον Γ. Ντούμο, την επόμενη μέρα του δήμου Κατερίνης

Κοινωνία Πολιτική

«Ο κόσμος πρέπει να ξέρει που πηγαίνουν τα χρήματά του, τι έργα γίνονται και ποια η πρόοδος τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μαιευτήρας, χειρουργός γυναικολόγος και υποψήφιος  δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δήμος Πρότυπο» κ. Ταξιάρχης Κατσαμάγκας, σε συνέντευξη του στο Pieriasocial.gr και στη δημοσιογράφο Εύη Μιχωλού. Ο κ. Κατσαμάγκας μιλά για τους λόγους που τον οδήγησαν να πει το ναι στην πρόταση του κ. Ντούμου και να είναι υποψήφιος,  τα προβλήματα του Δήμου Κατερίνης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι βασικές αρχές είναι δυο: η διαφάνεια και η ειλικρίνεια.

Η συνέντευξη

Γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος; Ποιο ήταν το ερέθισμα για να πείτε το ναι;

Είμαι μαιευτήρας χειρουργός γυναικολόγος , όπου τα τελευταία 10 χρόνια ιδιωτεύω στην πόλη της Κατερίνης. Σε μια δύσκολη για τη χώρα και για τους ανθρώπους της οικονομικά περίοδο , κατάφερα σταδιακά να χαίρω την αποδοχή  , την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του κόσμου της Κατερίνης. Θεωρούσα λοιπόν αναγκαίο να ευχαριστήσω όλον αυτό τον κόσμο που μ αγαπάει κ με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Το   ευχαριστώ  πρωτίστως  έχει να κάνει με την προσφορά σωστών  ιατρικών υπηρεσιών…το να κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό σε εύκολα αλλά και δύσκολα περιστατικά …στο να προσφέρω απλόχερα χαρά , αισιοδοξία , στήριξη , βοήθεια , σιγουριά !

 Όμως δεν μου έφτανε αυτό. Η βοήθεια , η προσφορά στον κόσμο δεν ήθελα να περιορίζεται μόνο σε ιατρικό επίπεδο. Ζώντας μέσα σε μία πόλη όπου υπάρχουν λάθη , παραλήψεις , δυσκολίες που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα όλων μας…αποτέλεσε το ερέθισμα για να πω το ναι. Να γίνω δηλαδή υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με την ελπίδα και την πεποίθηση πως αν τελικά εκλεγώ να προσπαθήσω να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου ώστε να ομορφύνει, να βελτιωθεί «το σπίτι μας», η πόλη μας…η Κατερίνη μας! Είναι ο τόπος μου , η πόλη μου που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Την αγαπάω, την πονάω και θέλω να την κάνω καλύτερη!

Επιλέξατε να συμμετέχετε στον συνδυασμό «Δήμος Πρότυπο» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Γιάννη Ντούμο. Ποιοι παράγοντες συνετέλεσαν για να μπείτε στον συνδυασμό;

Ο κ Ντούμος είναι ένας επιχειρηματίας, αυτοδημιούργητος και πετυχημένος. Είναι ένας άνθρωπος που απέδειξε μέσα από τη δουλειά του , ότι είναι εργατικός , μεθοδικός και αποτελεσματικός σε ότι κι αν κάνει. Ενώ οι επιχειρήσεις του απλώνονται σε πολλές χώρες του εξωτερικού , ο ίδιος και η οικογένεια του επέλεξαν την Κατερίνη σαν βάση τους , γεγονός που μεταξύ άλλων αποδεικνύει την αγάπη του γι’ αυτήν την πόλη. Επιπλέον ένα από τα μεγάλα του χαρίσματα είναι ότι ΔΕΝ είναι πολιτικός…ποτέ δεν ήταν. Δεν του αρέσουν τα λόγια , αλλά οι πράξεις, και αυτή είναι και η γοητεία του. Φρέσκος άνθρωπος με όραμα και όρεξη για δουλειά .

Σ’ αυτόν τον άνθρωπο θέλω να σταθώ , να βοηθήσω γιατί όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε τελικά έναν δήμο πρότυπο . Με μπροστάρη τον Γιάννη (απλά Γιάννη , όπως τον ξέρουν όλοι) κι όλους εμάς τους καθημερινούς ανθρώπους , με κύριο στοιχείο την αγάπη μας για την Κατερίνη και τους ανθρώπους της .

Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται ο Δήμος Κατερίνης; Πώς ιεραρχείτε τα προβλήματα που κατά την άποψη σας υπάρχουν;

Αρχικά, αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι η  ιδιοσυγκρασία μου ως άνθρωπος. Δεν μπήκα σ αυτήν τη διαδικασία για να κατηγορήσω προηγούμενες δημοτικές αρχές για παραλήψεις και λάθη. Ο καθένας που εκλέγεται από τον λαό, παίρνει την εντολή να πράξει ότι θεωρεί καλύτερο για τον τόπο. Αν δεν το καταφέρει τότε ο κόσμος με τους ίδιους μηχανισμούς που τον επέλεξε, με τους ίδιους, θα του αφαιρέσει αυτήν την εντολή.Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των δημοτών  και σαφώς θα ήταν υποτιμητικό να θεωρήσω ότι εγώ ξέρω τις παραλήψεις και δεν τις ξέρει ο κάθε πολίτης που ζει και κινείται καθημερινά σ αυτήν την πόλη. Να είστε σίγουρη κα Μιχωλού ότι τις ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας, γιατί αυτές τον βασανίζουν. Άλλωστε ο στόχος μου και κατ’επέκταση της παράταξης είναι να μην χάνουμε το χρόνο μας με ανούσια λόγια και κατηγορίες. Αυτά τα έχουμε ακούσει κατά καιρούς ξανά κ ξανά. Στόχος μας είναι να δουλέψουμε για να βελτιώσουμε την πόλη μας . Και θέλει πολύ και σκληρή δουλειά. Δεν είναι εύκολη η λύση των προβλημάτων που τυραννούν την Κατερίνη και τα χωριά της. Δεν θα γίνουν σίγουρα μάγια και ξαφνικά θα γίνει η πόλη καλύτερη από τη μια μέρα στην άλλη. Οι δρόμοι , τα πάρκινγκ για αυτοκίνητα και μηχανές , οι ποδηλατόδρομοι, η ύδρευση, η αποχέτευση, οι αγροτικοί δρόμοι, βελτιώσεις στην εμφάνιση της πόλης και των χωριών, τουριστικές βελτιώσεις για χειμώνα και καλοκαίρι είναι ελάχιστα μόλις από αυτά που μπορώ αρχικά να αναφέρω.Έχουν γίνει ήδη μελέτες και σχεδιασμός και άμεσα και επίσημα θα γίνει γνωστοποίηση του προγράμματος στους πολίτες της Κατερίνης και των χωριών της.

Γιατί να σας τιμήσουν οι πολίτες με την ψήφο τους;

-Γιατί θέλω να δουλέψω και έχω όρεξη να το κάνω με στόχο μόνο το κοινό καλό

Γιατί η προσπάθεια μου αυτή δεν είναι μέσο βιοπορισμού , έχω δουλειά και εξαιτίας της αγάπης και της εμπιστοσύνης των ανθρώπων της Κατερίνης και των περιχώρων πάει καλά!

Γιατί θέλω να γίνει μια πόλη που θα βοηθάει τους νέους, θα αγκαλιάζει και θα διευκολύνει τους γηραιούς.

Γιατί κι εγώ όπως και όλοι μας έχω φανταστεί τον τόπο μου πιο ανθρώπινο.

Γιατί απλά αγαπάω το μέρος που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να τους μεταφέρετε;

Αρχικά η διαφάνεια…αλήθεια και μόνο αλήθεια. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει που πηγαίνουν τα χρήματά του, τι έργα γίνονται και ποια η πρόοδος τους.

Όλοι οι πολίτες του δήμου Κατερίνης είναι ίσοι , και θέλω να τονίσω ότι δεν έχει καμία σχέση πού ψηφίζουν, αν έχουν δηλαδή ψηφίσει την παράταξή μας ή όχι. Κανένας δεν θα μπει σε δεύτερη μοίρα.

Από μέρους μου δεν θα κατηγορήσω ποτέ κανέναν απ’ αυτούς που πέρασαν από τη διοίκηση του δήμου. Δεν είναι αυτή η φιλοσοφία μου. Ο κόσμος ΞΕΡΕΙ γιατί απλά τα βιώνει. Χρειάζονται έργα και όχι λόγια, έργα βελτίωσης του δήμου στο μέγιστο δυνατό σε όλους τους τομείς.

Ότι έχει γίνει μέχρι τώρα, έγινε με χρήματα των δημοτών, οπότε τίποτα δεν θα πάει χαμένο αναιρώντας το απλά και μόνο επειδή ήταν έργο των προηγουμένων. Αυτά ίσως γίνονταν παλαιότερα έτσι αντιδραστικά, εις βάρος όμως της τσέπης των δημοτών. Στόχος η βελτίωση των ήδη υπαρχόντων όπου χρειάζεται και η δημιουργία νέων.