Πλήθος κόσμου στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις – Ποιες θα γίνουν σήμερα και που

Κοινωνία Πολιτισμός

Μια μέρα μετά την επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και συγκεκριμένα, το Σάββατο 7/12/2019, πολύς κόσμος ξεχύθηκε στις «Γωνιές των Χριστουγέννων» όπου γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις, προκειμένου να πάρει χριστουγεννιάτικο κλίμα, να χαρεί, να διασκεδάσει. Παρά το άστατο του καιρού το πρωί του Σαββάτου, αρκετές οικογένειες βγήκαν στον πεζόδρομο, στην πλατεία Ελευθερίας, στην πλατεία Δημαρχείου, στην πλατεία Μακεδονίας και στο Δημοτικό Πάρκο. Ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, η χαρά ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Οι πρωινές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στην πλατεία Δημαρχείου με χριστουγεννιάτικα παραμύθια όπου είχε προγραμματιστεί θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Η μάγισσα με το στριμμένο σκουπόξυλο», της Αναστασίας Πέλλα, καθώς και με την αφήγηση της υπέροχης ιστορίας του Εμπενίζερ Σκρουτζ! Εκτός από την ίδια την Αναστασία Πέλλα, συμμετείχαν η Μαρία Πιπέρη και Άλκης Λαζαρίδης.

Η γιορταστική ατμόσφαιρα συνεχίστηκε και το βράδυ με τους εντυπωσιακούς φωτισμούς και στολισμούς, με συναυλίες, δρώμενα και παιχνίδια. Οι εκδηλώσεις έγιναν με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και με την παρουσία του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου και στελεχών της Δημοτικής Αρχής.

Η αρχή της εορταστικής βραδιάς έγινε από την πλατεία Μακεδονίας με συμμετοχή χορωδιών πολιτιστικών συλλόγων. Συγκεκριμένα, στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατερίνης «Νοσταλγοί Της Παράδοσης» και ο Όμιλος χορωδιών «Ο Όλυμπος», στον οποίο συμμετέχουν τα τμήματα του Αγίου Σπυρίδωνα, της Βροντούς, της Ελάφου και της Καλλιθέας, με χοράρχη τον Αθανάσιο Κουσουρή.

Στο μεταξύ, στην πλατεία Δημαρχείου είχε οργανωθεί έντεχνη βραδιά με τον Θανάση Μπατάλα και την Κατερίνα Ελενίδου ενώ λίγο αργότερα, στην πλατεία Μακεδονίας ένας Di Jay είχε επιλέξει και έπαιζε διάφορα είδη μουσικής κρατώντας πάντοτε τον ήχο του μελωδικό και χορευτικό.

Με παιδικά χαμόγελα πλημμύρισε χθες το πρωί η Γωνιά των παραμυθιών στην πλατεία Δημαρχείου.

Η αφήγηση του γνωστού και αγαπημένου παραμυθιού της Αναστασίας Πέλλα «Η μάγισσα και το στριμμένο σκουπόξυλο» προσέλκυσε μικρούς και μεγάλους και ανέτρεψε την εικόνα της κακιάς μάγισσας, συστήνοντάς τους μία καλοπροαίρετη μαγισσούλα που ήθελε να βοηθάει με κάθε τρόπο, όποιον την είχε ανάγκη.

Η αφήγηση έγινε από την ίδια την συγγραφέα Αναστασία Πέλλα και η θεατρική παρουσίαση από τους Μαρία Πιπέρη και Άλκη Λαζαρίδη.

Αμέσως μετά, μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν με χαρούμενη διάθεση το γνωστό παραμύθι του Κάρολου Ντίκενς «Εμπενέζερ Σκρούτζ», του γκρινιάρη, τσιγγούνη και με κακότροπο ύφος που ισχυρίζεται πως τα  Χριστούγεννα είναι απάτη…ώσπου τον επισκέπτονται τρία πνεύματα την παραμονή των Χριστουγέννων που θα του δείξουν τα λάθη του και τους ανθρώπους που έχουν τα Χριστούγεννα στην καρδιά τους 365 μέρες τον χρόνο.

Η μεγάλη γιορτή του Δήμου Κατερίνης συνέχισε το ταξίδι της στη Γωνιά του Λούνα Παρκ, και συγκεκριμένα στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης, όπου μαγευτική ήταν η εμφάνιση της πεντηκονταμελούς ορχήστρας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, η οποία υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Ιωάννη Κούκα ταξίδεψε το πολυπληθές κοινό που την παρακολούθησε στην μαγεία των Χριστουγεννιάτικών μελωδιών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Χάρισε ένα βιβλίο στην Δημοτική βιβλιοθήκη» η οποία στοχεύει στην συγκέντρωση βιβλίων για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών του Δήμου μας.

Το χθεσινό πρόγραμμα της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης γιορτής του Δήμου Κατερίνης ολοκληρώθηκε στην πλατεία Μακεδονίας (πρώην Μακεδονίας – Ευκαρπίδη) με τη συναυλία του Γιάννη Χαρίση.

 Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

11:00 -13:00 – Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου)

Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια

Φορέστε τη γιορτινή σας διάθεση και υποδεχτείτε τα Χριστούγεννα με το θεατρικό “Η μάγισσα με το στριμμένο σκουπόξυλο” της Αναστασίας Πέλλα, καθώς και με την αφήγηση της υπέροχης ιστορίας του Εμπενίζερ Σκρουτζ! Αναστασία Πέλλα, Μαρία Πιπέρη, Άλκης Λαζαρίδης

20:00 – 23:00 – Γωνιά των Ευχών (Πλατεία Μακεδονίας)

Έντεχνη Βραδιά – Pero the band

Θανάσης Μπατάλας – τραγούδι, Διονύσης Κουτουζίδης – βιολί, Νικος Κατσαμάγκας – Μπάσο, Γιάννης Πλιάφας – τύμπανα.