Σάκης Γκούνας: «Ο αγώνας μας αφορά τα δίκαια του λαού μας όχι το κόμμα μας

Πολιτική

«Να μην ξεχάσουμε μπροστά στην κάλπη, αυτά που ζούμε, αυτά που μας πληγώνουν».

Την  Καρίτσα επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα της 25ης Ιουνίου, στη διάρκεια της οποίας   έγινε παρουσίαση του προγράμματος και συζητήθηκε το διακύβευμα των εκλογών.

Παίρνοντας το λόγο, ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Πιερίας κ. Γκούνας Αθανάσιος (Σάκης) τόνισε :

«Οι πολίτες  έχουν  πολλά να ωφεληθούν από την εναλλακτική πρόταση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, γιατί είμαστε το κόμμα που δε θα επιτρέψει να βγουν στο σφυρί εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια.

Γιατί η δική μας μάχη, ο δικός μας αγώνας

  • Αφορά τους μισθωτούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, με αμοιβές πείνας
  • Αφορά τους συνταξιούχους που δεν έχουν να ζήσουν
  • Αφορά τους ανθρώπους που έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης
  • Αφορά τους άνεργους, τις νέες και τους νέους
  • Αφορά το 30% που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. 3.000.000  πολίτες ζουν μες τη φτώχια.
  • Αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες που κατά χιλιάδες δίνουν μάχη για να μην κλείσουν

Ο  δικός μας αγώνας, αφορά τον αγροτικό κόσμο,  τους ανθρώπους της υπαίθρου, που παράγουν με κόστος. Ειδικά για τους αγρότες υπάρχει θέμα επιβίωσης, λόγω του κόστους παραγωγής και των καταστροφών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Ο  δικός μας αγώνας, αφορά τους υγιείς επιχειρηματίες που επιχειρούν σε συνθήκες υψηλού κόστους και αθέμιτου ανταγωνισμού. Όλους αυτούς αφορά αυτή η μάχη, όχι το κόμμα μας».

Ο κ. Γκούνας, στις συναντήσεις του αναφέρεται κατά κόρον στην αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για τη δημιουργία επενδύσεων στην Πιερία επισημαίνοντας ότι:

«Τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας θα εισρεύσουν ευρωπαϊκοί πόροι,

μαζί με το ΕΣΠΑ πάνω από 70 δισ. ευρώ συνολικά. Τι θα  κάνει η Νέα Δημοκρατία;  Θα δώσει τα χρήματα σε λίγους, ισχυρούς και εκλεκτούς,

μετατρέποντας ένα εργαλείο ανάπτυξης σε μηχανισμό μικροπολιτικής διαχείρισης, όπως ξέρουν να κάνουν με τις  απευθείας αναθέσεις

χωρίς  προστιθέμενη αξία, χωρίς  παραγωγικό πρόσημο, χωρίς  αξιοπρεπείς αμοιβές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειριστεί με εντιμότητα τα 70 δις.

Με δικαιοσύνη στην κατανομή και τη χρήση τους.

 Είναι ανάγκη να ψηφιστεί στην κάλπη ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ  που θα εφαρμόσει 

ένα πρόγραμμα ανακατεύθυνσης των πόρων, με στόχο την παραγωγική τους επένδυση για το καλό της οικονομίας και της κοινωνίας, με στόχο την περιφερειακή ανάκαμψη,   τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,

την ενίσχυση των δημόσιων υποδομών. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειριστεί με εντιμότητα τα 70 δις. Το απέδειξε στην πρώτη του θητεία ως  η πιο έντιμη κυβέρνηση του τόπου».

Ο κ. Γκούνας καλεί τους Πιεριείς να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή 25 Ιουνίου, γιατί «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλει πολλά μικρά  και αδύναμα κόμματα απέναντί του και όχι έναν ισχυρό αντίπαλο, έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που μπορεί να αποτρέψει το σχέδιο της κοινωνικής λεηλασίας. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της ευρύτερης κεντροαριστεράς, να το σκεφτούν,   μια και δυο φορές και να ψηφίσουν «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία». Πάμε στις εκλογές:

  • με πάνω από 1.000.000 άνεργους.
  • Με 400 δις. δημόσιο χρέος
  • Με 3.800.000 ανθρώπους στα όρια της φτώχιας και στη φτώχια
  • Με 14,3% πληθωρισμό στα τρόφιμα και αβάσταχτη ακρίβεια και πανάκριβη βενζίνη
  • Με τη χώρα στης 107η θέση από τις 180 στην ελευθερία του τύπου, με τα ΜΜΕ  να προπαγανδίζουνε  υπέρ της ΝΔ

Δεν πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα αυτά την Κυριακή  25 Ιουνίου.

Είναι επιτακτική ανάγκη, η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γιατί δίνει στο νομό μας, την έδρα που κατακτήσαμε στις 21 Μαΐου, στην Κεντροαριστερά. Για να έχει δυνατή φωνή η Πιερία, μέσα στη Βουλή».

Ο κ. Γκούνας παρευρέθηκε επίσης στην σχολική γιορτή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.