Φώντας Μπαραλιάκος : Στόχος η αναβάθμιση της Λιμενικής Αρχής Πιερίας

Πολιτική

Το Γ ´ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης επισκέφθηκε ο υπ. Βουλευτής ΝΔ, Φώντας Μπαραλιάκος, όπου συζήτησε με τον Διοικητή αλλά και το υπόλοιπο σώμα θέματα που απασχολούν τη Λιμενική Αρχή. 

Στη συνάντηση κυριάρχησε το ζήτημα της αναβάθμισης του Λιμενικού Τμήματος  Σκάλας Κατερίνης σε ανεξάρτητη Λιμενική Αρχή. 

Το συγκεκριμένο αίτημα αποτέλεσε και αποτελεί προσωπικό του στοίχημα του Βουλευτή και βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του από την πρώτη στιγμή της εκλογής του. 

Μάλιστα, κατ’ επανάληψη τόσο μέσω επιστολικής επικοινωνίας όσο και στις διά ζώσης συναντήσεις του με τον Υπουργό, τον Γενικό Γραμματέα του αρμόδιου χαρτοφυλακίου αλλά και με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος έχει υποβάλλει το αίτημα μετ’ επιτάσεως. 

Μετά τις εκλογές αναμένεται να συνεδριάσει το αρμόδιο Συμβούλιο όπου θα εξεταστεί  το συγκεκριμένο ζήτημα, με τον υποψήφιο Βουλευτή Πιερίας να διατηρεί την αισιοδοξία του για την θετική έκβαση της υπόθεσης.

Τέθηκαν επί τάπητος, ακόμη, τα έργα στα λιμάνια της Πιερίας σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Πιερίας, ενώ συζητήθηκε και η προώθηση της εξεύρεσης χρηματοδότησης  του νέου κτιρίου του Λιμεναρχείου Παραλίας. 

Ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε πως ο νομός της Πιερίας συνιστά προνομιούχα περιοχή λόγω των δεκάδων παράκτιων περιοχών του και συνιστά τουριστικό προορισμό για χιλιάδες τουρίστες σε ετήσια βάση. Το Λιμενικό σώμα καλείται να ασκήσει πολλαπλούς ρόλους όπως την αστυνόμευση των λιμένων, την παροχή βοήθειας και διάσωσης, την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και την πάταξη της παράνομης δράσης. 

Γι’ αυτή του τη δράση ο υπ. Βουλευτής εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους παρόντες, κατά την επίσκεψή του, λιμενικούς.