Με το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Πιερίας συναντήθηκε ο υπ. βουλευτής Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ζαρώτης Διονύσης

Πολιτική

Με το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Πιερίας συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ζαρώτης Διονύσης. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το ανικανοποίητο εδώ και χρόνια αίτημα των αστυνομικών σχετικά με την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός τους και έγιναν επισημάνσεις για την κατάσταση του κτιρίου όπου στεγάζεται η υπηρεσία.

Ο Ζαρώτης Διονύσης επεσήμανε ότι η αστυνομία εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και μετατράπηκε σε κυματοθραύστη της λαϊκής αγανάκτησης. Οι αστυνομικοί είναι ένστολοι εργαζόμενοι, οι οποίοι ορκίστηκαν να υπηρετούν τη δημοκρατία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συστηματικά επιχείρησε να εφαρμόσει το «διαίρει και βασίλευε» και να κρυφτεί πίσω από τους θεσμούς, τις υπηρεσίες και την αστυνομία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει συγκεκριμένες προβλέψεις στο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσει για τα Σώματα Ασφαλείας με σεβασμό στα δικαιώματα, το πρόσωπο και τη ζωή των ένστολων εργαζομένων. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εργαστεί συντονισμένα, ώστε να επικρατήσει κοινωνική ειρήνη. Δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να υποβιβάζει την αστυνομία σε μηχανισμό καταστολής.

Τη συνάντηση με το Δ.Σ. ακολούθησε περιήγηση στο κτίριο και έγινε αυτοψία των φθορών που παρουσιάζει. Είναι ανάγκη η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας να αποκτήσει το δικό της κτίριο προκειμένου τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι κρατούμενοι σε αυτό, όσο βρίσκονται εκεί, να έχουν καλύτερες συνθήκες.

Ο Ζαρώτης Διονύσης διαβεβαίωσε το Δ.Σ. ότι θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματα του κλάδου.