Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την Πολιούχο της Κατερίνης

Κοινωνία Πολιτισμός

Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 επί τη εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατέρινης Πολιούχου της Κατερίνης.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον περικαλέστατο Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων.

Επίσης συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης, Αρκαδίας κ. Βασίλειος (Πατριαρχείο Αντιοχείας), Κορίνθου κ. Διονύσιος, και ο οικείος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη o Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο της Αγίας Αικατερίνης.

“Η Αγία Αικατερίνη με την αφιέρωσή της στον Χριστό, με την ομολογία και το μαρτύριό της, γίνεται πρότυπο για κάθε χριστιανό, ο οποίος επιθυμεί και επιδιώκει να ζήσει την εν Χριστώ ζωή. Στο σύγχρονο κόσμο μας, ο οποίος δυστυχώς είναι μόνο κατ’ επίφαση χριστιανικός, είναι ανάγκη να δώσουμε κι εμείς την ομολογία της πίστεως και της αγάπης στον Χριστό” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κίτρους για την πρόσκληση να προεξάρχει στη σημερινή Θεία Λειτουργία, ενώ ευχήθηκε στον ευλογημένο και πιστό λαό της Κατερίνης να είναι κάτω από την σκέπη και ευλογία της Αγίας Αικατερίνης.

Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς που τίμησαν με την παρουσία τους τον φετινό εορτασμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την άρτια διοργάνωση του εορτασμού φρόντισε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης, Πρωτοσυγκέλλος της Ιεράς Μητροπόλεως και οι συνεργάτες του.

Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα δίπλα στον Καθεδρικό Ναό, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος προσέφερε στον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο ένα εγκόλπιο του Μητροπολίτη πρ. Κίτρους κ. Αγαθονίκου.

πηγή: romfea.gr